Buraczki na juz i na potem

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
skład:
- 4 kg buraków ugotowanych w koszulkach, obranych i startych
zalewa:
* 3 szklanki wody
* 1,5 szklanki octu
* 1 szklanka cukru
* 3 ząbki czosnku
* 2 cebule w plastrach
* 1,5 łyżki soli
* 9 ziaren pieprzu
* 9 ziaren ziela angielskiego
* 3 liście laurowe

Skład zalewy zagotować, przecedzić i zalać nia buraczki. Zamieszać i zostawić pod przykryciem na noc. Rano albo zajadać do obiadku albo władować do słoików i pasteryzować na zapas.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy