- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
[SIZE=24pt]Buraczki z chrzanem i serem[/SIZE]
Składniki:
750g buraczków
2 cebule
2 łyżki masła
250 ml rosołu
sól
3 łyżki creme fraiche
1-2 łyżki startego chrzanu
1 łyżeczka cukru
50 g startego sera
1.Buraczki obieramy i kroimy w cienkie plastry (jeśli plastry duże to przekrawamy na pół). Cebulę kroimy w drobną kostkę.
2.Masło topimy i w nim przez 3-4 minuty cebulę dusimy. Dodajemy buraczki, dolewamy rosół i solimy. Dusimy przez 20 minut.
3.Creme fraiche mieszamy z chrzanem i cukrem. Dodajemy do buraczków.
4.Buraczki przekładamy do zaroodpornego naczynia i posypujemy serem. Przez kilka minut w piekarniku podgrzewam
Podajemy z ziemniakami
Składniki:
750g buraczków
2 cebule
2 łyżki masła
250 ml rosołu
sól
3 łyżki creme fraiche
1-2 łyżki startego chrzanu
1 łyżeczka cukru
50 g startego sera
1.Buraczki obieramy i kroimy w cienkie plastry (jeśli plastry duże to przekrawamy na pół). Cebulę kroimy w drobną kostkę.
2.Masło topimy i w nim przez 3-4 minuty cebulę dusimy. Dodajemy buraczki, dolewamy rosół i solimy. Dusimy przez 20 minut.
3.Creme fraiche mieszamy z chrzanem i cukrem. Dodajemy do buraczków.
4.Buraczki przekładamy do zaroodpornego naczynia i posypujemy serem. Przez kilka minut w piekarniku podgrzewam

Podajemy z ziemniakami


Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: