Buraczki z fasolką z nutą soku pomarańczowego *

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Buraczki z fasolką

Buraczki_z_fasola.JPG

700 g buraków
Słoik białej fasoli - 350 g
2 pomarańcze
Mała puszka mandarynek
Płaska łyżeczka pieprzu , soli, chili i ziarenek kolendry. Po 3 ziarenka jałowca i ziela angielskiego.
60 g masła.
Pietruszka

1. Buraki obieramy i kroimy w ósemki.
2. Wszystkie przyprawy rozcieramy w moździerzu.
3. Z połowy pomarańczy ściągamy skórkę, którą kroimy w drobne paseczki.
4. Pokrojone buraki dusimy na maśle . Dodajemy rozgniecione przyprawy , skórkę z pomarańczy oraz sok z dwóch pomarańcz. Wszystko dusimy do miękkości (0o 30 minut). W ostateczności należy dodać kilka łyżek wody.
5. Dodajemy fasolę. Podgrzewamy.
6. Dodajemy mandarynki z puszki i pokrojoną pietruszkę. Mieszamy i podajemy w półmisku.

Ps. Nie są to tradycyjne polskie buraczki, więc polecam je raczej bardziej wyrafinowanym smakoszom.
 

Załączniki

  • Buraczki_z_fasola.JPG
    Buraczki_z_fasola.JPG
    269.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy