Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Buraczki z fasolką z nutą soku pomarańczowego *
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1363678" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Buraczki z fasolką</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]78176[/ATTACH]</p><p></p><p>700 g buraków</p><p>Słoik białej fasoli - 350 g</p><p>2 pomarańcze</p><p>Mała puszka mandarynek</p><p>Płaska łyżeczka pieprzu , soli, chili i ziarenek kolendry. Po 3 ziarenka jałowca i ziela angielskiego.</p><p>60 g masła.</p><p>Pietruszka</p><p></p><p>1. Buraki obieramy i kroimy w ósemki. </p><p>2. Wszystkie przyprawy rozcieramy w moździerzu.</p><p>3. Z połowy pomarańczy ściągamy skórkę, którą kroimy w drobne paseczki.</p><p>4. Pokrojone buraki dusimy na maśle . Dodajemy rozgniecione przyprawy , skórkę z pomarańczy oraz sok z dwóch pomarańcz. Wszystko dusimy do miękkości (0o 30 minut). W ostateczności należy dodać kilka łyżek wody.</p><p>5. Dodajemy fasolę. Podgrzewamy.</p><p>6. Dodajemy mandarynki z puszki i pokrojoną pietruszkę. Mieszamy i podajemy w półmisku.</p><p></p><p>Ps. Nie są to tradycyjne polskie buraczki, więc polecam je raczej bardziej wyrafinowanym smakoszom.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1363678, member: 140"] [SIZE=14][B]Buraczki z fasolką[/B][/SIZE] [ATTACH=full]78176[/ATTACH] 700 g buraków Słoik białej fasoli - 350 g 2 pomarańcze Mała puszka mandarynek Płaska łyżeczka pieprzu , soli, chili i ziarenek kolendry. Po 3 ziarenka jałowca i ziela angielskiego. 60 g masła. Pietruszka 1. Buraki obieramy i kroimy w ósemki. 2. Wszystkie przyprawy rozcieramy w moździerzu. 3. Z połowy pomarańczy ściągamy skórkę, którą kroimy w drobne paseczki. 4. Pokrojone buraki dusimy na maśle . Dodajemy rozgniecione przyprawy , skórkę z pomarańczy oraz sok z dwóch pomarańcz. Wszystko dusimy do miękkości (0o 30 minut). W ostateczności należy dodać kilka łyżek wody. 5. Dodajemy fasolę. Podgrzewamy. 6. Dodajemy mandarynki z puszki i pokrojoną pietruszkę. Mieszamy i podajemy w półmisku. Ps. Nie są to tradycyjne polskie buraczki, więc polecam je raczej bardziej wyrafinowanym smakoszom. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Buraczki z fasolką z nutą soku pomarańczowego *
Top
Bottom