- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Buraczki z jajkiem
Można je podawać jako przystawkę, albo bardzo szybki samodzielny obiad.
5 małych ugotowanych i obranych buraczków
4 ugotowana na twardo jajka
100 g bekonu w plastrach
Sos:
1 łyżeczce octu i musztardy
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
płaska łyżeczka pieprzu
5 łyżek oliwy
1 nacięty nożem ząbek czosnku
1. Ugotowane buraczki i jajka delikatnie dzielimy na ósemki.
2. Wszystkie składniki sosu wlewamy do słoika i potrząsamy nim kilka minut.
3. Plastry bekonu smażymy bez tłuszczu na złoty kolor.
4. Pokrojone buraczki i jajka delikatnie polewamy sosam. Dekorujemy bekonem.
Ps1.Potrawa pochodzi i programu Hugh'3 Good Things.
Ps2.Autor przepisu zamiast bekonu użył anchois.
Ps3.Jajka wkładamy do gorącej wody i gotujemy 7 minut, tak by były na twardo, ale z tą odrobiną wilgoci w żółtku.

Można je podawać jako przystawkę, albo bardzo szybki samodzielny obiad.
5 małych ugotowanych i obranych buraczków
4 ugotowana na twardo jajka
100 g bekonu w plastrach
Sos:
1 łyżeczce octu i musztardy
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
płaska łyżeczka pieprzu
5 łyżek oliwy
1 nacięty nożem ząbek czosnku
1. Ugotowane buraczki i jajka delikatnie dzielimy na ósemki.
2. Wszystkie składniki sosu wlewamy do słoika i potrząsamy nim kilka minut.
3. Plastry bekonu smażymy bez tłuszczu na złoty kolor.
4. Pokrojone buraczki i jajka delikatnie polewamy sosam. Dekorujemy bekonem.
Ps1.Potrawa pochodzi i programu Hugh'3 Good Things.
Ps2.Autor przepisu zamiast bekonu użył anchois.
Ps3.Jajka wkładamy do gorącej wody i gotujemy 7 minut, tak by były na twardo, ale z tą odrobiną wilgoci w żółtku.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: