Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Buraczki z jajkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1549239" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Buraczki z jajkiem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]91023[/ATTACH]</p><p></p><p>Można je podawać jako przystawkę, albo bardzo szybki samodzielny obiad.</p><p></p><p>5 małych ugotowanych i obranych buraczków</p><p>4 ugotowana na twardo jajka</p><p>100 g bekonu w plastrach</p><p></p><p>Sos:</p><p>1 łyżeczce octu i musztardy</p><p>1 łyżeczka cukru</p><p>szczypta soli</p><p>płaska łyżeczka pieprzu</p><p>5 łyżek oliwy</p><p>1 nacięty nożem ząbek czosnku</p><p></p><p>1. Ugotowane buraczki i jajka delikatnie dzielimy na ósemki.</p><p>2. Wszystkie składniki sosu wlewamy do słoika i potrząsamy nim kilka minut.</p><p>3. Plastry bekonu smażymy bez tłuszczu na złoty kolor.</p><p>4. Pokrojone buraczki i jajka delikatnie polewamy sosam. Dekorujemy bekonem.</p><p></p><p>Ps1.Potrawa pochodzi i programu Hugh'3 Good Things.</p><p>Ps2.Autor przepisu zamiast bekonu użył anchois.</p><p>Ps3.Jajka wkładamy do gorącej wody i gotujemy 7 minut, tak by były na twardo, ale z tą odrobiną wilgoci w żółtku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1549239, member: 140"] [SIZE=14][B]Buraczki z jajkiem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]91023[/ATTACH] Można je podawać jako przystawkę, albo bardzo szybki samodzielny obiad. 5 małych ugotowanych i obranych buraczków 4 ugotowana na twardo jajka 100 g bekonu w plastrach Sos: 1 łyżeczce octu i musztardy 1 łyżeczka cukru szczypta soli płaska łyżeczka pieprzu 5 łyżek oliwy 1 nacięty nożem ząbek czosnku 1. Ugotowane buraczki i jajka delikatnie dzielimy na ósemki. 2. Wszystkie składniki sosu wlewamy do słoika i potrząsamy nim kilka minut. 3. Plastry bekonu smażymy bez tłuszczu na złoty kolor. 4. Pokrojone buraczki i jajka delikatnie polewamy sosam. Dekorujemy bekonem. Ps1.Potrawa pochodzi i programu Hugh'3 Good Things. Ps2.Autor przepisu zamiast bekonu użył anchois. Ps3.Jajka wkładamy do gorącej wody i gotujemy 7 minut, tak by były na twardo, ale z tą odrobiną wilgoci w żółtku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Buraczki z jajkiem
Top
Bottom