Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
buraczki z kapustą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="renia2001" data-source="post: 1331851" data-attributes="member: 38192"><p>Też robię tę sałatkę od kilku lat, bo wszyscy ją uwielbiamy! Nie daję maggi, daję mniej octu (prawie o polowę) i co najważniejsze to gotuję tylko buraki, tak na pół miękko, odcedzam, zalewam zimną wodą, po kilku minutach znów odcedzam, zalewam zimną wodą i skórka z buraków pięknie schodzi &quot;od ręki&quot;. Poszatkowane warzywa mieszam z resztą składników (rękami, na wielkiej misce) i odstawiam na ok. 3 godz. Potem wkładam do słoików, z sokiem, który puściły i pasteryzuję 20-25 min. Kapusta jest chrupiąca, całość pyszna! Robię zawsze z 3 porcji i następnego lata już jej nie ma.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="renia2001, post: 1331851, member: 38192"] Też robię tę sałatkę od kilku lat, bo wszyscy ją uwielbiamy! Nie daję maggi, daję mniej octu (prawie o polowę) i co najważniejsze to gotuję tylko buraki, tak na pół miękko, odcedzam, zalewam zimną wodą, po kilku minutach znów odcedzam, zalewam zimną wodą i skórka z buraków pięknie schodzi "od ręki". Poszatkowane warzywa mieszam z resztą składników (rękami, na wielkiej misce) i odstawiam na ok. 3 godz. Potem wkładam do słoików, z sokiem, który puściły i pasteryzuję 20-25 min. Kapusta jest chrupiąca, całość pyszna! Robię zawsze z 3 porcji i następnego lata już jej nie ma. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
buraczki z kapustą
Top
Bottom