- Sie 28, 2005
- 8,203
- 1,711
- 113
800g świeżych ugotowanych w skórkach buraków
100 ml oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego
1 czubata lyżka ziarenek czarnej gorczycy (czarnuszka tez się świetnie sprawdza)
150g drobno posiekanej czerwonej cebuli
150 g wiórków kokosowych (jeszcze lepszy będzie utarty świeży kokos)
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku, ew odrobina cayenne
Obrać buraki ze skórki i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać ziarenka gorczycy i smażyć aż zaczną podskakiwać. Dodać cebulę i smażyć przez 3 min. Wsypać kokos i podgrzewać aż się zrumieni. Na koniec wrzucić buraki, dokladnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Skopiowane stąd
Potrawa "prosi się" o asafetydę, niestety ta która do nas dociera ( sklepy internetowe) jest zwietrzała.
Sugeruję odrobineczkę czosnku granulowanego i pare kropel soku z cytryny.
100 ml oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego
1 czubata lyżka ziarenek czarnej gorczycy (czarnuszka tez się świetnie sprawdza)
150g drobno posiekanej czerwonej cebuli
150 g wiórków kokosowych (jeszcze lepszy będzie utarty świeży kokos)
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku, ew odrobina cayenne
Obrać buraki ze skórki i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać ziarenka gorczycy i smażyć aż zaczną podskakiwać. Dodać cebulę i smażyć przez 3 min. Wsypać kokos i podgrzewać aż się zrumieni. Na koniec wrzucić buraki, dokladnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Skopiowane stąd
Potrawa "prosi się" o asafetydę, niestety ta która do nas dociera ( sklepy internetowe) jest zwietrzała.
Sugeruję odrobineczkę czosnku granulowanego i pare kropel soku z cytryny.