Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Buraczki z kokosem po hindusku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1396518" data-attributes="member: 692"><p>800g świeżych ugotowanych w skórkach buraków</p><p>100 ml oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego</p><p>1 czubata lyżka ziarenek czarnej gorczycy (czarnuszka tez się świetnie sprawdza)</p><p>150g drobno posiekanej czerwonej cebuli</p><p>150 g wiórków kokosowych (jeszcze lepszy będzie utarty świeży kokos)</p><p>sól i świeżo zmielony pieprz do smaku, ew odrobina cayenne</p><p></p><p>Obrać buraki ze skórki i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać ziarenka gorczycy i smażyć aż zaczną podskakiwać. Dodać cebulę i smażyć przez 3 min. Wsypać kokos i podgrzewać aż się zrumieni. Na koniec wrzucić buraki, dokladnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.</p><p></p><p><a href="http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2007/01/buraczki-po-hindusku.html" target="_blank">Skopiowane stąd</a></p><p></p><p><em>Potrawa &quot;prosi się&quot; o asafetydę, niestety ta która do nas dociera ( sklepy internetowe) jest zwietrzała.</em></p><p><em>Sugeruję odrobineczkę czosnku granulowanego i pare kropel soku z cytryny.</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1396518, member: 692"] 800g świeżych ugotowanych w skórkach buraków 100 ml oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego 1 czubata lyżka ziarenek czarnej gorczycy (czarnuszka tez się świetnie sprawdza) 150g drobno posiekanej czerwonej cebuli 150 g wiórków kokosowych (jeszcze lepszy będzie utarty świeży kokos) sól i świeżo zmielony pieprz do smaku, ew odrobina cayenne Obrać buraki ze skórki i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać ziarenka gorczycy i smażyć aż zaczną podskakiwać. Dodać cebulę i smażyć przez 3 min. Wsypać kokos i podgrzewać aż się zrumieni. Na koniec wrzucić buraki, dokladnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. [URL="http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2007/01/buraczki-po-hindusku.html"]Skopiowane stąd[/URL] [I]Potrawa "prosi się" o asafetydę, niestety ta która do nas dociera ( sklepy internetowe) jest zwietrzała. Sugeruję odrobineczkę czosnku granulowanego i pare kropel soku z cytryny.[/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Buraczki z kokosem po hindusku
Top
Bottom