Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Buraczki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1546658" data-attributes="member: 421"><p><strong><span style="color: #8B0000"><span style="font-size: 26px">Buraczki</span></span></strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]90811[/ATTACH]</p><p></p><p> 6 kg buraków ugotować, obrać, zetrzeć na tarce (buraki ścieram na dużych oczkach)</p><p></p><p> dodać:</p><p> 3 cebule</p><p> 6 ząbków czosnku - cebule i czosnek-pokroić</p><p><strong> </strong></p><p><strong> Zalewa:</strong></p><p> 4 goździki</p><p> 6 szklanek wody</p><p> 3 łyżki soli</p><p> 3 szklanki cukru</p><p> 2 szklanki octu 10%</p><p> 15 ziaren ziela angielskiego</p><p> 5 liści laurowych</p><p> pieprz</p><p> Wszystkie składniki zagotować.</p><p> </p><p></p><p>Starte buraki zalać ostudzoną zalewą na 6 godzin.</p><p></p><p>Przecedzić i kłaść w słoiki.</p><p>Gotować około 15-20 min.</p><p></p><p>Płyn, który otrzymaliśmy po przecedzeniu wlewać w słoiki i również zagotować.Ja wykorzystuję go do barszczu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1546658, member: 421"] [B][COLOR=#8B0000][SIZE=12]Buraczki[/SIZE][/COLOR][SIZE=12][/SIZE][/B] [ATTACH=full]90811[/ATTACH] 6 kg buraków ugotować, obrać, zetrzeć na tarce (buraki ścieram na dużych oczkach) dodać: 3 cebule 6 ząbków czosnku - cebule i czosnek-pokroić [B] Zalewa:[/B] 4 goździki 6 szklanek wody 3 łyżki soli 3 szklanki cukru 2 szklanki octu 10% 15 ziaren ziela angielskiego 5 liści laurowych pieprz Wszystkie składniki zagotować. Starte buraki zalać ostudzoną zalewą na 6 godzin. Przecedzić i kłaść w słoiki. Gotować około 15-20 min. Płyn, który otrzymaliśmy po przecedzeniu wlewać w słoiki i również zagotować.Ja wykorzystuję go do barszczu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Buraczki
Top
Bottom