Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Buraki duszone z pomidorami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1572297" data-attributes="member: 692"><p>Składniki: </p><p>1 posiekana cebula,</p><p>1 zmiażdżony ząbek czosnku,</p><p>400 g obranych i pokrojonych pomidorów (<em> u mnie puszka krojonych pomidorów)</em></p><p>400 g upieczonych lub ugotowanych buraków, obranych i pokrojonych w kostkę,</p><p>1 łyżeczka octu winnego ( <em>u mnie czerwony ocet winny do smaku, więcej niż 1 łyżeczka</em>)</p><p>2 łyżeczki kuminu, całego</p><p>pół łyzeczki płatków chili ( <em>mój dodatek, konieczny moim zdaniem, ilość oczywiście wg upodobań</em>) </p><p></p><p>sól do smaku, </p><p>dwie łyżki oleju lub ghee ( <em>w oryginale woda tylko, ale strasznie jałowe to było</em>)</p><p>świeża kolendra lub natka pietruszki do posypania </p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Na tłuszczu dusimy cebulę, czosnek i pomidory z kuminem. Po kilku minutach solimy, dodajemy ocet i buraczki i znów dusimy na małym ogniu 4-5 minut. Przed podaniem posypujemy kolendrą lub natką pietruszki. </p><p></p><p>[ATTACH=full]92340[/ATTACH]</p><p></p><p>Przepis znalazłam<a href="http://zielenina.blogspot.com/2013/08/buraki-duszone-z-pomidorami-po-indyjsku.html" target="_blank"> tu</a></p><p></p><p>Nieprzyzwoicie wręcz dobre!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1572297, member: 692"] Składniki: 1 posiekana cebula, 1 zmiażdżony ząbek czosnku, 400 g obranych i pokrojonych pomidorów ([I] u mnie puszka krojonych pomidorów)[/I] 400 g upieczonych lub ugotowanych buraków, obranych i pokrojonych w kostkę, 1 łyżeczka octu winnego ( [I]u mnie czerwony ocet winny do smaku, więcej niż 1 łyżeczka[/I]) 2 łyżeczki kuminu, całego pół łyzeczki płatków chili ( [I]mój dodatek, konieczny moim zdaniem, ilość oczywiście wg upodobań[/I]) sól do smaku, dwie łyżki oleju lub ghee ( [I]w oryginale woda tylko, ale strasznie jałowe to było[/I]) świeża kolendra lub natka pietruszki do posypania Wykonanie: Na tłuszczu dusimy cebulę, czosnek i pomidory z kuminem. Po kilku minutach solimy, dodajemy ocet i buraczki i znów dusimy na małym ogniu 4-5 minut. Przed podaniem posypujemy kolendrą lub natką pietruszki. [ATTACH=full]92340[/ATTACH] Przepis znalazłam[URL="http://zielenina.blogspot.com/2013/08/buraki-duszone-z-pomidorami-po-indyjsku.html"] tu[/URL] Nieprzyzwoicie wręcz dobre! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Buraki duszone z pomidorami
Top
Bottom