Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Burger odrobinę pikantny z bekonem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1622804" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Burger odrobinę pikantny z bekonem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96179[/ATTACH]</p><p></p><p>&#8226; 1,5 kg mięsa mielonego wołowego </p><p>&#8226; 12 plastrów boczku parzonego, pokrojonych w poprzek w cienkie paseczki </p><p>&#8226; cebula </p><p>&#8226; Oliwa z oliwek </p><p>&#8226; 6 g kminku, roztartego w moździerzu </p><p>&#8226; 5 ząbków czosnku, drobno posiekanych </p><p>&#8226; 1 i 1/2 ostrej papryczki chili, pozbawionej nasion </p><p>&#8226; 30 g natki pietruszki, posiekanej </p><p>&#8226; Sól </p><p>&#8226; Biały mielony pieprz </p><p>&#8226; Niewielka ilość oleju słonecznikowego</p><p>20 plastrów cienkiego boczku</p><p>20 plastrów żółtego sera</p><p>Słoiczek marynowany ostrych papryczek</p><p>3 pomidory</p><p>Mała główka sałaty</p><p>10 bułek bo burgerów wg przepisu <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40242" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40242</a></p><p>Ostry sos (kupiony w sklepie)</p><p></p><p>1.Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy z oliwek. Przesmażamy pokrojony boczek, a następnie dodajemy dwie pokrojone w drobną kosteczkę cebule. Smażymy maksymalnie 2 minuty. Zawartość patelni przekładamy do miseczki i odstawiamy w celu ostudzenia.</p><p>Po wystudzeniu dodajemy cebulę i boczek do mięsa mielonego. Mieszamy. Dodajemy roztarty kminek i 3 posiekane ząbki czosnku. Jedną papryczkę chili pozbawiamy nasion, kroimy ją w bardzo drobną kosteczkę i dodajemy do mięsa. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki, doprawiamy solą i białym mielonym pieprzem i wyrabiamy, dodając niewielką ilość oliwy z oliwek.</p><p>Dłonie natłuszczamy olejem słonecznikowym i formujemy kulki z mięsa. Następnie z kulek formujemy krążki o grubości około 1-1,5 cm i delikatnie nożem z każdej strony wyrównujemy krawędzie. Mięso smażymy na natłuszczonej patelni grillowej 2 minuty z każdej strony.</p><p>2.Boczek mocno smażymy z obydwu stron. Pomidory kroimy w plasterki. Z sałaty urywamy duże liście.</p><p>3.Bułki przekrawamy. Na dolną część układamy sałatę, pomidory, boczek, ser, usmażone mięso, ser, boczek oraz po marynowanej papryce z obydwu stron. Na koniec jeszcze polewamy sosem ( ostrożnie) i przykrywamy górną częścią bułki. Zapiekamy przez 5 minut w temp 160 stopni.</p><p></p><p>Ps. 1 Przepis na zrobienia samego hamburgera pochodzi z kuchni Karola Okrasy. <a href="https://kuchnialidla.pl/product/hamburger-z-grillowanym-pomidorem-i-cebula" target="_blank">https://kuchnialidla.pl/product/hamburger-z...idorem-i-cebula</a></p><p>Ps. 2 Ilość kalorii – straszna i nie da się tego ładnie jeść.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1622804, member: 140"] [SIZE=14][B]Burger odrobinę pikantny z bekonem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96179[/ATTACH] • 1,5 kg mięsa mielonego wołowego • 12 plastrów boczku parzonego, pokrojonych w poprzek w cienkie paseczki • cebula • Oliwa z oliwek • 6 g kminku, roztartego w moździerzu • 5 ząbków czosnku, drobno posiekanych • 1 i 1/2 ostrej papryczki chili, pozbawionej nasion • 30 g natki pietruszki, posiekanej • Sól • Biały mielony pieprz • Niewielka ilość oleju słonecznikowego 20 plastrów cienkiego boczku 20 plastrów żółtego sera Słoiczek marynowany ostrych papryczek 3 pomidory Mała główka sałaty 10 bułek bo burgerów wg przepisu [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40242"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40242[/URL] Ostry sos (kupiony w sklepie) 1.Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy z oliwek. Przesmażamy pokrojony boczek, a następnie dodajemy dwie pokrojone w drobną kosteczkę cebule. Smażymy maksymalnie 2 minuty. Zawartość patelni przekładamy do miseczki i odstawiamy w celu ostudzenia. Po wystudzeniu dodajemy cebulę i boczek do mięsa mielonego. Mieszamy. Dodajemy roztarty kminek i 3 posiekane ząbki czosnku. Jedną papryczkę chili pozbawiamy nasion, kroimy ją w bardzo drobną kosteczkę i dodajemy do mięsa. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki, doprawiamy solą i białym mielonym pieprzem i wyrabiamy, dodając niewielką ilość oliwy z oliwek. Dłonie natłuszczamy olejem słonecznikowym i formujemy kulki z mięsa. Następnie z kulek formujemy krążki o grubości około 1-1,5 cm i delikatnie nożem z każdej strony wyrównujemy krawędzie. Mięso smażymy na natłuszczonej patelni grillowej 2 minuty z każdej strony. 2.Boczek mocno smażymy z obydwu stron. Pomidory kroimy w plasterki. Z sałaty urywamy duże liście. 3.Bułki przekrawamy. Na dolną część układamy sałatę, pomidory, boczek, ser, usmażone mięso, ser, boczek oraz po marynowanej papryce z obydwu stron. Na koniec jeszcze polewamy sosem ( ostrożnie) i przykrywamy górną częścią bułki. Zapiekamy przez 5 minut w temp 160 stopni. Ps. 1 Przepis na zrobienia samego hamburgera pochodzi z kuchni Karola Okrasy. [URL="https://kuchnialidla.pl/product/hamburger-z-grillowanym-pomidorem-i-cebula"]https://kuchnialidla.pl/product/hamburger-z...idorem-i-cebula[/URL] Ps. 2 Ilość kalorii – straszna i nie da się tego ładnie jeść. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Burger odrobinę pikantny z bekonem
Top
Bottom