Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Burger z czerwonej fasoli z limonkowym jogurtem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1132540" data-attributes="member: 2755"><p>Pyszne fasolowe burgery podawane z orzeźwiającym limonkowym jogurtem. Oryginał pochodzi <a href="http://www.bbcgoodfood.com/recipes/9978/mexican-bean-burgers-with-lime-yogurt-and-salsa" target="_blank">stąd.</a></p><p></p><p>Na 6 burgerów:</p><p></p><p>2 puszki czerwonej fasoli</p><p>100 g bułki tartej (ja wzięłam bardzo drobno pokruszone nachos)</p><p>1 jajko</p><p>2 łyżki sosu salsa</p><p>2 łyżeczki ostrej papryki</p><p>trochę świeżej kolendry</p><p></p><p>dodatkowo:</p><p></p><p>1 cebula czerwona</p><p>150 ml gęstego naturalnego jogurtu</p><p>sok z 1/2 limonki</p><p>sos salsa</p><p>1 czerwona cebula</p><p>sałata lodowa</p><p>6 bułek hamburgerowych (u mnie niestety kupne, może uda mi się kiedyś upiec)</p><p></p><p>Fasolę odsączamy, przepłukujemy i odstawiamy do odcieknięcia. Po odcieknięciu przekładamy do malaksera i wstępnie miksujemy na mniejsze kawałki. Następnie dodajemy do niego bułkę tartą (u mnie pokruszone nachos), dwie łyżki sosu salsa, jajko, świeżą kolendrę, słodką paprykę i inne przyprawy. Miksujemy do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji. Z otrzymanej masy formujemy 6 burgerów. Patelnię grillową mocno rozgrzewamy i smażymy na niej burgery z obu stron.</p><p></p><p>Jogurt mieszamy dokładnie z sokiem z limonki. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki.</p><p></p><p>Bułki przekrawamy na pół, podpiekamy chwilę w piekarniku. Spód bułki smarujemy limonkowym jogurtem. Kładziemy listek sałaty lodowej, na to cebulę, następnie burgera. Burgera smarujemy z wierzchu jogurtem limonkowym, polewamy odrobiną sosu salsa i przykrywamy wierzchnią częścią bułki.</p><p></p><p>[ATTACH=full]64108[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1132540, member: 2755"] Pyszne fasolowe burgery podawane z orzeźwiającym limonkowym jogurtem. Oryginał pochodzi [URL="http://www.bbcgoodfood.com/recipes/9978/mexican-bean-burgers-with-lime-yogurt-and-salsa"]stąd.[/URL] Na 6 burgerów: 2 puszki czerwonej fasoli 100 g bułki tartej (ja wzięłam bardzo drobno pokruszone nachos) 1 jajko 2 łyżki sosu salsa 2 łyżeczki ostrej papryki trochę świeżej kolendry dodatkowo: 1 cebula czerwona 150 ml gęstego naturalnego jogurtu sok z 1/2 limonki sos salsa 1 czerwona cebula sałata lodowa 6 bułek hamburgerowych (u mnie niestety kupne, może uda mi się kiedyś upiec) Fasolę odsączamy, przepłukujemy i odstawiamy do odcieknięcia. Po odcieknięciu przekładamy do malaksera i wstępnie miksujemy na mniejsze kawałki. Następnie dodajemy do niego bułkę tartą (u mnie pokruszone nachos), dwie łyżki sosu salsa, jajko, świeżą kolendrę, słodką paprykę i inne przyprawy. Miksujemy do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji. Z otrzymanej masy formujemy 6 burgerów. Patelnię grillową mocno rozgrzewamy i smażymy na niej burgery z obu stron. Jogurt mieszamy dokładnie z sokiem z limonki. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Bułki przekrawamy na pół, podpiekamy chwilę w piekarniku. Spód bułki smarujemy limonkowym jogurtem. Kładziemy listek sałaty lodowej, na to cebulę, następnie burgera. Burgera smarujemy z wierzchu jogurtem limonkowym, polewamy odrobiną sosu salsa i przykrywamy wierzchnią częścią bułki. [ATTACH=full]64108[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Burger z czerwonej fasoli z limonkowym jogurtem
Bottom