
• 30 dkg mielonego mięsa wołowego
• 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
• 1 jajko + 1 żółtko
• sól kamienna
• 3 cebule pokrojone w plastry
• 4 plastry sera beaufort wędzonego
• mąka do obtaczania
• oliwa do smażenia
• pieprz cytrynowy mielony
• pieprz biały mielony
• oregano tarte
• szczypta chilli czerwonego
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, czosnek , przyprawy i wyrabiamy na jednolitą masę.
Formujemy burgery.
Obtaczamy je w mące.
Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złotawy kolor.
Pod koniec smażenia dodajemy cebulę oraz kładziemy na każdego burgera po plasterku sera wędzonego - obsmażając raz jeszcze z obydwu stron.
Burgery podajemy na gorąco do wszelakich dipów. Na ich wierzch kładziemy cebulę z którą je smażyliśmy.
Życzę Smacznego



Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: