- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu burgery rybne. Wystarczy wymieszac mieso swiezego i wedzonego lososia, doprawic, dodac ziola, wymieszac z bialkiem jajka, uformowac i smazyc na niewilekiej ilosci kokosowego oleju, na przyklad.
300g swiezego lososia, pokrojonego na kawalki
300g wedzonego lososia, rowniez pokrojonego
bialka z dwoch duzych jaj, roztrzepane
1 swieze chilli lub lyzeczke ulubionej ostrej przyprawy, np baasar
4 zabki czosnku
kawalek imbiru, zetrzec (opcjonalnie)
1/4 szklanki ulubionych posiekanych ziol, na przyklad kolendry
pieprz
Wrzucam wszystko do blendera i pulsuje az masa polaczy sie. Chlodze ja nastepnie, a potem formuje z niej burgery i smaze je na niewielkiej ilosci kokosowego oleju, na srednim ogniu.
300g swiezego lososia, pokrojonego na kawalki
300g wedzonego lososia, rowniez pokrojonego
bialka z dwoch duzych jaj, roztrzepane
1 swieze chilli lub lyzeczke ulubionej ostrej przyprawy, np baasar
4 zabki czosnku
kawalek imbiru, zetrzec (opcjonalnie)
1/4 szklanki ulubionych posiekanych ziol, na przyklad kolendry
pieprz
Wrzucam wszystko do blendera i pulsuje az masa polaczy sie. Chlodze ja nastepnie, a potem formuje z niej burgery i smaze je na niewielkiej ilosci kokosowego oleju, na srednim ogniu.
Ostatnią edycję dokonał moderator: