Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
BUTTER TARTS z orzechami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 386769" data-attributes="member: 59"><p>[ATTACH=full]2220[/ATTACH]</p><p>Uzylam gotowe babeczki z ciasta kruchego i na ta czesc przepisu nie podaje. </p><p></p><p>Natluscic blache do muffin (12 szt - srednie)</p><p>Ciasto kruche rozwalkowac na ok. 3mm. Wycinac kolka o srednicy 10cm (duza puszka jak np. od pomidorow) wylozyc 12 muffinek. Rozlozyc rowno dodatki (orzechy, rodzynki ...)</p><p></p><p></p><p>Wypelnienie: </p><p></p><p>2/3 szkl orzechow (moga byc tez rodzynki czy ziarna)</p><p>2 lyzki miekkiego masla</p><p>1/2 szkl brazowego cukru</p><p>1 szkl syropu kukurydzianego</p><p>2 jajka</p><p>1 lyzeczka zapachu waniliowego</p><p></p><p>Zmiksowac wszystko (poza orzechami, ktore juz sa wylozone) i rowno rozlac do ciasteczek (okolo 3 lyzki w kazde). </p><p>Piec 15-20 minut w 220 stopni. Wypelnienie sie podniesie, a ciasto zrumieni. </p><p>2 minuty studzic w foremce, a potem wyjac na kratke.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 386769, member: 59"] [ATTACH=full]2220[/ATTACH] Uzylam gotowe babeczki z ciasta kruchego i na ta czesc przepisu nie podaje. Natluscic blache do muffin (12 szt - srednie) Ciasto kruche rozwalkowac na ok. 3mm. Wycinac kolka o srednicy 10cm (duza puszka jak np. od pomidorow) wylozyc 12 muffinek. Rozlozyc rowno dodatki (orzechy, rodzynki ...) Wypelnienie: 2/3 szkl orzechow (moga byc tez rodzynki czy ziarna) 2 lyzki miekkiego masla 1/2 szkl brazowego cukru 1 szkl syropu kukurydzianego 2 jajka 1 lyzeczka zapachu waniliowego Zmiksowac wszystko (poza orzechami, ktore juz sa wylozone) i rowno rozlac do ciasteczek (okolo 3 lyzki w kazde). Piec 15-20 minut w 220 stopni. Wypelnienie sie podniesie, a ciasto zrumieni. 2 minuty studzic w foremce, a potem wyjac na kratke. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
BUTTER TARTS z orzechami
Top
Bottom