Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Cafe Europa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1516978" data-attributes="member: 10341"><p>W moich ulubionych &#8222;Smakach i aromatach&#8221; odkryłam przepisy na różnie przyrządzaną i podawaną kawę. Ponieważ piję jej dość dużo, postanowiłam przetestować większość przepisów. I te wypróbowane zamieszczę tutaj. Więcej (ogólnie) na temat kawy podam w innym wątku. Cafe Europa podajemy dla 2 osób, w małych filiżankach.</p><p></p><p> <strong>Składniki</strong></p><p></p><p>- 1 białko</p><p></p><p> - szczypta miąższu wanilii</p><p></p><p> - 1 filiżanka mocnej gorącej kawy</p><p></p><p> - 1 łyżka mleka</p><p></p><p> - 1 łyżka słodkiej śmietanki</p><p></p><p> - pół łyżeczki cukru</p><p></p><p> Białko ubijamy na sztywno z cukrem i wanilią.. Rozdzielamy do dwóch filiżanek. Wlewamy kawę i mleko ze śmietanką Raz mieszamy łyżeczką, by w jasnym białku były widoczne ciemne zawirowania kawy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1516978, member: 10341"] W moich ulubionych „Smakach i aromatach” odkryłam przepisy na różnie przyrządzaną i podawaną kawę. Ponieważ piję jej dość dużo, postanowiłam przetestować większość przepisów. I te wypróbowane zamieszczę tutaj. Więcej (ogólnie) na temat kawy podam w innym wątku. Cafe Europa podajemy dla 2 osób, w małych filiżankach. [B]Składniki[/B] - 1 białko - szczypta miąższu wanilii - 1 filiżanka mocnej gorącej kawy - 1 łyżka mleka - 1 łyżka słodkiej śmietanki - pół łyżeczki cukru Białko ubijamy na sztywno z cukrem i wanilią.. Rozdzielamy do dwóch filiżanek. Wlewamy kawę i mleko ze śmietanką Raz mieszamy łyżeczką, by w jasnym białku były widoczne ciemne zawirowania kawy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Cafe Europa
Top
Bottom