Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Camembert marynowany
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 833679" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis znalazłam w Kulinarnym Atlasie Świata w kuchni czeskiej, gdzie w taki sposób marynuje się hemerlin, który wygląda i smakuje jak camembert. Najlepszy na ostro jako przystawka, np. do piwa, ale można go panierować i smażyć lub zapiekać. Ja oczywiście użyłam camemberta i przepis na marynowany mogę polecić do wypróbowania, bo naprawdę jest doskonały. <strong></strong></p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>4 okrągłe serki camembert</p><p>15 jagód jałowca</p><p>szczypta słodkiej papryki</p><p>po 1 łyżeczce tymianku i rozmarynu</p><p>4 listki laurowe</p><p>8 ząbków czosnku (obranych)</p><p>2 ostre papryczki</p><p>olej </p><p></p><p>Sery przekrawamy w poprzek i przekrojoną powierzchnię obkładamy cieniutkimi plasterkami czosnku, posypujemy słodką papryką, tymiankiem i rozmarynem. Serki układamy w słoju, dodajemy listki laurowe i rozkrojone ostre papryki, z których usunęłam pestki, ale amatorzy potraw ostrych mogą je zostawić. Nie napisano natomiast w przepisie, co zrobić z jałowcem. Po krótkim namyśle trochę je zgniotłam i dodałam do słoja razem z liśćmi laurowymi i papryczkami. Całość zalałam olejem i odstawiłam na trzy dni, chociaż w przepisie podano, że mogą już być dobre nazajutrz. W innym wariancie podano, że serków można nie kroić, a wtedy marynuje się je przez jeden lub dwa tygodnie. Tej wersji nie próbowałam. Serki smakują nie tylko do piwa, ale jako przystawka z pieczywem z masłem. Ja lubię je z tostami.</p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 833679, member: 10341"] Przepis znalazłam w Kulinarnym Atlasie Świata w kuchni czeskiej, gdzie w taki sposób marynuje się hemerlin, który wygląda i smakuje jak camembert. Najlepszy na ostro jako przystawka, np. do piwa, ale można go panierować i smażyć lub zapiekać. Ja oczywiście użyłam camemberta i przepis na marynowany mogę polecić do wypróbowania, bo naprawdę jest doskonały. [B] Składniki [/B]4 okrągłe serki camembert 15 jagód jałowca szczypta słodkiej papryki po 1 łyżeczce tymianku i rozmarynu 4 listki laurowe 8 ząbków czosnku (obranych) 2 ostre papryczki olej Sery przekrawamy w poprzek i przekrojoną powierzchnię obkładamy cieniutkimi plasterkami czosnku, posypujemy słodką papryką, tymiankiem i rozmarynem. Serki układamy w słoju, dodajemy listki laurowe i rozkrojone ostre papryki, z których usunęłam pestki, ale amatorzy potraw ostrych mogą je zostawić. Nie napisano natomiast w przepisie, co zrobić z jałowcem. Po krótkim namyśle trochę je zgniotłam i dodałam do słoja razem z liśćmi laurowymi i papryczkami. Całość zalałam olejem i odstawiłam na trzy dni, chociaż w przepisie podano, że mogą już być dobre nazajutrz. W innym wariancie podano, że serków można nie kroić, a wtedy marynuje się je przez jeden lub dwa tygodnie. Tej wersji nie próbowałam. Serki smakują nie tylko do piwa, ale jako przystawka z pieczywem z masłem. Ja lubię je z tostami. [B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Camembert marynowany
Top
Bottom