Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Camilla, czyli ciasto marchewkowo-migdalowe / z maszyny /
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 25942" data-attributes="member: 52"><p>Ja jeszcze tego ciasta nie robilam, ale mysle, ze o lasuchy chetne do testowania sie znajda.</p><p>Nazwa ciasta / znanego takze jako Pancamilla / pochodzi o malych wloskich keksikow, produkowanych fabrycznie, a uwielbianych przez wloskie "bambini". Zaniepokojone mamy postanowily "rozgryzc" ciasto i w ten sposb powstala m.in. wersja maszynowa Camilli / jedna z wielu wersji wlasciwie /. </p><p></p><p><strong>Camilla, czyli ciasto marchewkowo-migdalowe / z maszyny /</strong></p><p></p><p></p><p>110 ml di mleka pelnego</p><p>2 srednie jajka rozbite widelcem </p><p>90 g oleju roslinnego o delikatnym smaku </p><p>190 g cukru </p><p>1 szczypta soli</p><p>200 g startej marchwi / najpierw startej, potem dokladnie odsaczonej, a na koncu zwazonej / </p><p>50 g bardzo drobno posiekanych migdalow</p><p>250 g pszennej maki </p><p>50 g maki ziemniaczanej</p><p>1 opakowanie cukru waniliowego</p><p>1 proszek do pieczenia</p><p><strong>Program Rapid </strong> / mieszanie, rosniecie i pieczenie, 1 godzina 50 minut /</p><p><strong>Skorka Light</strong></p><p>- wyjac ciasto z maszyny prawie natychmiast po upieczeniu, a nastepnie ulozyc na podstawce do studzenia ciast / przed wyjeciem sprawdzic, czy zostalo dopieczone w srodku; jesli nie dopiec w programie Bake /</p><p>- studzic co najmniej przez 30 minut i dopiero wtedy kroic</p><p></p><p>Bardzo wazne dla ostatecznego rezultatu jest dokladne odsaczenie startej marchwi / niektorzy do pieczenia uzyli nawet pozostalosci po marchwi uzytej do zrobienia soku w sokowirowce /.</p><p></p><p>Przepis pochodzi ze strony www.oliocarli.it / forum /, a takze ww.farwest.it.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 25942, member: 52"] Ja jeszcze tego ciasta nie robilam, ale mysle, ze o lasuchy chetne do testowania sie znajda. Nazwa ciasta / znanego takze jako Pancamilla / pochodzi o malych wloskich keksikow, produkowanych fabrycznie, a uwielbianych przez wloskie "bambini". Zaniepokojone mamy postanowily "rozgryzc" ciasto i w ten sposb powstala m.in. wersja maszynowa Camilli / jedna z wielu wersji wlasciwie /. [B]Camilla, czyli ciasto marchewkowo-migdalowe / z maszyny /[/B] 110 ml di mleka pelnego 2 srednie jajka rozbite widelcem 90 g oleju roslinnego o delikatnym smaku 190 g cukru 1 szczypta soli 200 g startej marchwi / najpierw startej, potem dokladnie odsaczonej, a na koncu zwazonej / 50 g bardzo drobno posiekanych migdalow 250 g pszennej maki 50 g maki ziemniaczanej 1 opakowanie cukru waniliowego 1 proszek do pieczenia [B]Program Rapid [/B] / mieszanie, rosniecie i pieczenie, 1 godzina 50 minut / [B]Skorka Light[/B] - wyjac ciasto z maszyny prawie natychmiast po upieczeniu, a nastepnie ulozyc na podstawce do studzenia ciast / przed wyjeciem sprawdzic, czy zostalo dopieczone w srodku; jesli nie dopiec w programie Bake / - studzic co najmniej przez 30 minut i dopiero wtedy kroic Bardzo wazne dla ostatecznego rezultatu jest dokladne odsaczenie startej marchwi / niektorzy do pieczenia uzyli nawet pozostalosci po marchwi uzytej do zrobienia soku w sokowirowce /. Przepis pochodzi ze strony www.oliocarli.it / forum /, a takze ww.farwest.it. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Camilla, czyli ciasto marchewkowo-migdalowe / z maszyny /
Top
Bottom