Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Cannelloni con spinaci
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 45196" data-attributes="member: 206"><p>Makaronów przeznaczonych do zapiekania nie gotuje się "al dente". Al dente oznacza, że makaron jest akurat do jedzenia. Dalsza obróbka termiczna zamieni go w niejadalną papę bądź klej do plakatów.</p><p></p><p>Co do wstępnego obgotowania cannelloni czy lasagni zależy to od dwóch czynników. Po pierwsze czy będzie to danie zalewane dużą ilością sosu, po drugie czy będzie sobie stało przez jakiś czas tak by sos zdążył rozmoczyć nieco surowy makaron. Jeśli powyżej jest "2 x tak" to można nadziewać na surowo.</p><p>Ale jeśli nie ma dużo sosu lub danie idzie od razu do pieca, to należy podgotować mniej więcej połowę czasu który potrzebny byłby do ugotowania al dente. Reszta dojdzie w piecu i końcowy efekt będzie al dente.</p><p></p><p>MzM</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 45196, member: 206"] Makaronów przeznaczonych do zapiekania nie gotuje się "al dente". Al dente oznacza, że makaron jest akurat do jedzenia. Dalsza obróbka termiczna zamieni go w niejadalną papę bądź klej do plakatów. Co do wstępnego obgotowania cannelloni czy lasagni zależy to od dwóch czynników. Po pierwsze czy będzie to danie zalewane dużą ilością sosu, po drugie czy będzie sobie stało przez jakiś czas tak by sos zdążył rozmoczyć nieco surowy makaron. Jeśli powyżej jest "2 x tak" to można nadziewać na surowo. Ale jeśli nie ma dużo sosu lub danie idzie od razu do pieca, to należy podgotować mniej więcej połowę czasu który potrzebny byłby do ugotowania al dente. Reszta dojdzie w piecu i końcowy efekt będzie al dente. MzM [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Cannelloni con spinaci
Top
Bottom