
50 DAG POMIDOROW
2 JAJKA
15 DAG MOZARELLI
16 GOTOWANYCH CANNELONI
2 ZABKI CZOSNKU
2 LYZKI MASLA, 2 LYZ. MAKI
2 SZKL. MLEKA
5 DAG STARTEGO PARMEZANU
1/2 PECZKA BAZYLI
3 LYZKI OLIWY
GALKA MUSZKATALOWA, SOL, PIEPRZ
* Maslo wlozyc do rondelka, stopic.Dac make wymieszac, chwile podgrzewac na malym ogniu, ale nie rumienic.Ciagle mieszc, wlac mleko.Gotowac, az sos zgestnieje.Dodac parmezan, przyprawic na ostro sola i galka muszkatalowa.
* Czosnek posiekac.Balkazany oplukac, pokroic w plastry, oprosz sola i odstaw na 15 min.Oplukac, pokroic w gruba kostke. Pomidory umyc, przeciac na pol, oczyscic z pestek, pociac w kostke. Bazylie posiekac.
* Na patelni rozgrzac oliwe i wrzucic balkazany i czosnek. Smazyc 10 min. Dodac pomidory i bazylie, smazyc 5 min.
* Mozarelle pokroic n akawalki, wymieszac z rozmacynym,i jajkami i goracymi podsmazonymi warzywami. Przyprawic sola i pieprzem.Farszem nadziac canneloni. Ulozyc je w formie. Zapiekac ok 30 min.
