Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Canneloni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kamila" data-source="post: 2272" data-attributes="member: 8"><p>canneloni z <a href="http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=3725" target="_blank">http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=3725</a></p><p></p><p>- paczka canneloni</p><p>-400gr mięsistych pomidorów</p><p>-pól kilo groszku zielonego</p><p>-po 2 spore "różyczki" brokuła i kalafiora)</p><p>-2 spore cebule,</p><p>-2 garście czerwonej soczewicy</p><p>-10 ziaren zielonego pieprzy</p><p>-2 liscie laurowe</p><p>-100gr żółtego sera</p><p>-100ml śmietany</p><p>-jajo</p><p>-sól, 2 łyżeczki suszonej bazylii (świeża pewnie lepsza jeszcze będzie),</p><p>ząbek czosnku, szczypta pieprzu kajeńskiego i gałki muszkatołowej</p><p>-garść czarnych oliwek</p><p>-łyżka natki pietruszki posiekanej</p><p>-olej do smażenia</p><p>Przepis: </p><p>Cebule posiekać i wrzucić na patelnię razem z soczewicą, zielonym pieprzem i liściem laurowym (na olej rzecz jasna).</p><p>Niech się podsmaży.</p><p>Sparzyć pomidory, obrać, posiekać jakoś (albo użyć puszkowych). Jak cebula z soczewicą podsmażona to wrzucić na to pomidory - niech się powoli smaży i odparowuje nadmiar wilgoci.</p><p></p><p>Groszek wyłuskać, brokuła i kalafiora podzielić na drobne różyczki i wrzucić na wrzącą, lekko osoloną i osłodzona wodę - podgotować na półtwardo.</p><p></p><p>Sos pomidorowy ja zmiksowałam w blenderze*, dodając do niego ząbek czosnku (trzeba tylko liść wyłowić, pieprz zielony ma się zmiksować) doprawiłam solą, pieprzem kajeńskim, bazylią - ok szklanki odlałam, resztę połączyłam z warzywami i połową żółtego sera.</p><p>Odłożony sos wymieszałam z garścią posiekanych czarnych oliwek i ok łyżką posiekanej natki pietruszki. Naczynie żaroodporne wysmarowałam tłuszczem, śmietanę połączyłam z jajem, posoliłam i dodałam szczyptę gałki muszkatołowej - połowę tej masy wlałam do naczynia. </p><p>Na tym układałam namoczone we wrzątku rurki caneloni napchane farszem z groszkiem, polałam odłożonym wcześniej sosem pomidorowym, posypałam serem, polałam po wierzchu resztą masy śmietanowej.</p><p></p><p>I to zapiekłam pod przykryciem na 200st w piekarniku az rurki zrobiły się miękkie.</p><p></p><p>*Nie trzeba go miksować, ale jeśli nie bedzie miksowany, to pieprz zielony przed dodaniem trzeba grubo zmielić, lub chociaż roztłuc.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kamila, post: 2272, member: 8"] canneloni z [URL="http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=3725"]http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=3725[/URL] - paczka canneloni -400gr mięsistych pomidorów -pól kilo groszku zielonego -po 2 spore "różyczki" brokuła i kalafiora) -2 spore cebule, -2 garście czerwonej soczewicy -10 ziaren zielonego pieprzy -2 liscie laurowe -100gr żółtego sera -100ml śmietany -jajo -sól, 2 łyżeczki suszonej bazylii (świeża pewnie lepsza jeszcze będzie), ząbek czosnku, szczypta pieprzu kajeńskiego i gałki muszkatołowej -garść czarnych oliwek -łyżka natki pietruszki posiekanej -olej do smażenia Przepis: Cebule posiekać i wrzucić na patelnię razem z soczewicą, zielonym pieprzem i liściem laurowym (na olej rzecz jasna). Niech się podsmaży. Sparzyć pomidory, obrać, posiekać jakoś (albo użyć puszkowych). Jak cebula z soczewicą podsmażona to wrzucić na to pomidory - niech się powoli smaży i odparowuje nadmiar wilgoci. Groszek wyłuskać, brokuła i kalafiora podzielić na drobne różyczki i wrzucić na wrzącą, lekko osoloną i osłodzona wodę - podgotować na półtwardo. Sos pomidorowy ja zmiksowałam w blenderze*, dodając do niego ząbek czosnku (trzeba tylko liść wyłowić, pieprz zielony ma się zmiksować) doprawiłam solą, pieprzem kajeńskim, bazylią - ok szklanki odlałam, resztę połączyłam z warzywami i połową żółtego sera. Odłożony sos wymieszałam z garścią posiekanych czarnych oliwek i ok łyżką posiekanej natki pietruszki. Naczynie żaroodporne wysmarowałam tłuszczem, śmietanę połączyłam z jajem, posoliłam i dodałam szczyptę gałki muszkatołowej - połowę tej masy wlałam do naczynia. Na tym układałam namoczone we wrzątku rurki caneloni napchane farszem z groszkiem, polałam odłożonym wcześniej sosem pomidorowym, posypałam serem, polałam po wierzchu resztą masy śmietanowej. I to zapiekłam pod przykryciem na 200st w piekarniku az rurki zrobiły się miękkie. *Nie trzeba go miksować, ale jeśli nie bedzie miksowany, to pieprz zielony przed dodaniem trzeba grubo zmielić, lub chociaż roztłuc. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Canneloni
Top
Bottom