Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Canneloni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jaka" data-source="post: 2280" data-attributes="member: 40"><p><strong>Canneloni</strong></p><p>1 opakowanie cannelloni - 250 g</p><p>12 pomidorów suszonych w oliwie</p><p>2 duże kulki mozarelli </p><p>1/2 szklanki startego parmezanu </p><p>1/2 szklanki posiekanej świeżej bazylii </p><p>2 łyżki oliwy z oliwek </p><p>sól, pieprz </p><p>sos pomidorowy: </p><p>4 cebule dymki </p><p>kartonik sosu pomidorowego (500 g)</p><p>8 zielonych oliwek </p><p>2 łyżki kaparów </p><p>2 ząbki czosnku </p><p>1/2 łyżeczki swieżego oregano (może być suszone)</p><p>4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki </p><p>1/4 szklanki oliwy</p><p>sos (przygotowanie): </p><p>posiekać drobno dymkę, oliwki, kapary i natkę posiekać, wcisnąć czosnek. Wszystko zmieszać z sosem pomidorowym, dodać oregano, wstawić na 2 godziny do lodówki; po 2 godzinach wyjąć, rozgrzać oliwę, wrzucić składniki sosu i gotować na małym ogniu 10 minut </p><p>canellonni: </p><p>w misce wymieszać posiekane suszone pomidory, parmezan, porwane na kawałki listki bazylii i pokrojoną w kostkę mozarellę, doprawić solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Na dno naczynia wlać tyle sosu, żeby było całe przykryte cienką warstwą, suche cannelloni nadziać farszem i układać na sosie. Polać resztą sosu (tak, żeby były przykryte wszystie rurki). Zostawić na 20 minut, żeby sie przegryzło. Piec 40-50 minut, aż makaron będzie miękki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jaka, post: 2280, member: 40"] [B]Canneloni[/B] 1 opakowanie cannelloni - 250 g 12 pomidorów suszonych w oliwie 2 duże kulki mozarelli 1/2 szklanki startego parmezanu 1/2 szklanki posiekanej świeżej bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz sos pomidorowy: 4 cebule dymki kartonik sosu pomidorowego (500 g) 8 zielonych oliwek 2 łyżki kaparów 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki swieżego oregano (może być suszone) 4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki 1/4 szklanki oliwy sos (przygotowanie): posiekać drobno dymkę, oliwki, kapary i natkę posiekać, wcisnąć czosnek. Wszystko zmieszać z sosem pomidorowym, dodać oregano, wstawić na 2 godziny do lodówki; po 2 godzinach wyjąć, rozgrzać oliwę, wrzucić składniki sosu i gotować na małym ogniu 10 minut canellonni: w misce wymieszać posiekane suszone pomidory, parmezan, porwane na kawałki listki bazylii i pokrojoną w kostkę mozarellę, doprawić solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Na dno naczynia wlać tyle sosu, żeby było całe przykryte cienką warstwą, suche cannelloni nadziać farszem i układać na sosie. Polać resztą sosu (tak, żeby były przykryte wszystie rurki). Zostawić na 20 minut, żeby sie przegryzło. Piec 40-50 minut, aż makaron będzie miękki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Canneloni
Top
Bottom