Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CAPPUCCINO inne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="INECZKA" data-source="post: 204712" data-attributes="member: 1027"><p>Witam ja piekę takie Capo</p><p></p><p>potrzebne </p><p>cappuccino najlepiej rumowe lub scherry brendy</p><p>2 paczki okrągłych biszkoptów</p><p></p><p>zaczynamy: Najpierw pieczemy biszkopt:</p><p>4 jajka, 15dag cukru, 2 łyzeczki cukru waniliowego, 4 łyżki mąki tortowej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia-- mi tylko w tej wersji biszkopt najlepiej wychodzi: </p><p></p><p> jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym i 4 łyzkami gorącej wody Dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia wymieszać włozyc do blaszki 30x25 cm piec ok 20min w 200*C</p><p></p><p>Masa:</p><p>2 budynie </p><p>1 kostka margaryny </p><p>2 szkl mleka w proszku ( niebieskiego) </p><p></p><p>2 budynie smietankowe ugotować z 0,5 l mleka poczekać az ostygnie </p><p>1 kostke maragryny najlepiej PALMA utrzeć dodawać powoli ugotowany budyń dosłodzić cukrem pudrem i dodać 2 szkl mleka wproszku razem to wymieszać</p><p></p><p>poncz:CAPUCINNO całe opakowanie rozpuścić w dwóch szkl wody</p><p></p><p>Biszkopt przekroić na dwie części</p><p>pierwsza czesc nasaczyc tym ponczem nalozyc na to krem przykryc drugim biszkoptem drugi takze nasąć znów wyłożyć masę. Na wierzch poukładać okrągłe biszkopty nasącząne w tym ponczu </p><p>Polać zygzakiem polewą</p><p></p><p>Polewe zazwyczaj kupuje gotową wystarczy podgrzać </p><p>to Capucino najlepiej lubi moja mama warto spróbować ostatnio zrobiłam na Andrzejki i był przebojem</p><p>pozdrawiam</p><p></p><p>Życze smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="INECZKA, post: 204712, member: 1027"] Witam ja piekę takie Capo potrzebne cappuccino najlepiej rumowe lub scherry brendy 2 paczki okrągłych biszkoptów zaczynamy: Najpierw pieczemy biszkopt: 4 jajka, 15dag cukru, 2 łyzeczki cukru waniliowego, 4 łyżki mąki tortowej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia-- mi tylko w tej wersji biszkopt najlepiej wychodzi: jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym i 4 łyzkami gorącej wody Dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia wymieszać włozyc do blaszki 30x25 cm piec ok 20min w 200*C Masa: 2 budynie 1 kostka margaryny 2 szkl mleka w proszku ( niebieskiego) 2 budynie smietankowe ugotować z 0,5 l mleka poczekać az ostygnie 1 kostke maragryny najlepiej PALMA utrzeć dodawać powoli ugotowany budyń dosłodzić cukrem pudrem i dodać 2 szkl mleka wproszku razem to wymieszać poncz:CAPUCINNO całe opakowanie rozpuścić w dwóch szkl wody Biszkopt przekroić na dwie części pierwsza czesc nasaczyc tym ponczem nalozyc na to krem przykryc drugim biszkoptem drugi takze nasąć znów wyłożyć masę. Na wierzch poukładać okrągłe biszkopty nasącząne w tym ponczu Polać zygzakiem polewą Polewe zazwyczaj kupuje gotową wystarczy podgrzać to Capucino najlepiej lubi moja mama warto spróbować ostatnio zrobiłam na Andrzejki i był przebojem pozdrawiam Życze smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CAPPUCCINO inne
Top
Bottom