I Ciasto:
5 jajek
1 szkl cukru
pół szkl mąki zwykłej
pół szkl mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Upiec biszkopt ( białka ubić z cukrem, dodać żółtka i wymieszać z mąkami i z proszkiem). Przekroić na pół.
II Ciasto:
20 dag kokosu,
5 białek,
1 szkl cukry
1 łyżeczk aproszku do pieczenia
Białka ubić z cukrem, dodać kokos z proszkiem i lekko wymieszać.
Piec 30min w 160-180 C.
Masa:
5 żółtek,
cukier waniliowy,
3 łyżki mąki
1 budyń śmietankowy bez cukru,
2 szkl mleka,
3/4 szkl cukru,
1 margaryna,
3 dag kawy capuccino w proszku (śmietankowe lub waniliowe)
Z żóltek, cukru waniliowego, mąki i budyniu ugotowac na mleku budyń. Margarynę utrzeć z cukrem i dodać zimny budyń oraz capuccino.
Przełożenie:
I ciasto - masa- IIciasto- masa- I ciasto
5 jajek
1 szkl cukru
pół szkl mąki zwykłej
pół szkl mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Upiec biszkopt ( białka ubić z cukrem, dodać żółtka i wymieszać z mąkami i z proszkiem). Przekroić na pół.
II Ciasto:
20 dag kokosu,
5 białek,
1 szkl cukry
1 łyżeczk aproszku do pieczenia
Białka ubić z cukrem, dodać kokos z proszkiem i lekko wymieszać.
Piec 30min w 160-180 C.
Masa:
5 żółtek,
cukier waniliowy,
3 łyżki mąki
1 budyń śmietankowy bez cukru,
2 szkl mleka,
3/4 szkl cukru,
1 margaryna,
3 dag kawy capuccino w proszku (śmietankowe lub waniliowe)
Z żóltek, cukru waniliowego, mąki i budyniu ugotowac na mleku budyń. Margarynę utrzeć z cukrem i dodać zimny budyń oraz capuccino.
Przełożenie:
I ciasto - masa- IIciasto- masa- I ciasto
