Capuccino

Aletka

Member
Maj 4, 2005
78
0
0
I Ciasto:
5 jajek
1 szkl cukru
pół szkl mąki zwykłej
pół szkl mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Upiec biszkopt ( białka ubić z cukrem, dodać żółtka i wymieszać z mąkami i z proszkiem). Przekroić na pół.

II Ciasto:
20 dag kokosu,
5 białek,
1 szkl cukry
1 łyżeczk aproszku do pieczenia

Białka ubić z cukrem, dodać kokos z proszkiem i lekko wymieszać.
Piec 30min w 160-180 C.

Masa:
5 żółtek,
cukier waniliowy,
3 łyżki mąki
1 budyń śmietankowy bez cukru,
2 szkl mleka,
3/4 szkl cukru,
1 margaryna,
3 dag kawy capuccino w proszku (śmietankowe lub waniliowe)

Z żóltek, cukru waniliowego, mąki i budyniu ugotowac na mleku budyń. Margarynę utrzeć z cukrem i dodać zimny budyń oraz capuccino.

Przełożenie:
I ciasto - masa- IIciasto- masa- I ciasto

obraz0248iz.jpg
 

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
Musze powiedziec ze ciasto jest super tylko ze ja zrobilam biszkopt ciemny... nawet zauwazylam ze w przepisach siostry Anastazji tez jest identyczny przepis tylko ze z tym ciemnym biszkoptem...
Ciacho super smaczne, palce lizac... :mrgreen:

_606009_n.jpg
 

Tesara

Member
Sty 1, 2006
2
0
0
Ciasto jest bardzo smaczne.
Robie również z ciemnym biszkoptem a po wierzchu zamiast polewy smaruje bita śmietana i posypuje kawa.

Wersja tortowa to: biszkopt- masa- ciasto kokosowe- owoce zalane galaretka - ciasto kokosowe - masa- biszkopt - śmietana posypana kawa -dekoracja z owoców, bitej śmietany i galaretki.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy