Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Capuccino
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="karola91" data-source="post: 473110" data-attributes="member: 3342"><p>BISZKOPT:</p><p>4 jajka</p><p>3/4 szkl. cukru</p><p>1/2 szkl. mąki tortowej</p><p>1/2 szkl. maki ziemniaczanej</p><p>1/2 szklanki kawy cappuccino (w proszku) </p><p>1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p></p><p>Piane ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Proszek do pieczenia, mąki i cappuccino przesiać, wymieszać ze sobą, dodać do piany i delikatnie wymieszac łyżką. Piec ok.25min w temperaturze ok.17O stopni. </p><p></p><p>KREM:</p><p>1 opakowanie kawy cappuccino rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i dobrze schłodzić.</p><p>Do tego dodać 4 śnieżki i ubić aż powstanie krem, na końcu dodać 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny</p><p></p><p>Biszkopt przekroić na pół, przełożyć kremem. Na wierzch ubić 0,5l śmietany 30% z trzema torebkami smietanfixu i 2 łyżkami cukru pudru. Posypać starta czekoladą.</p><p></p><p>Polecam to ciasto szczególnie tym, którzy lubia kawę.</p><p>Na zdjęciach biszkopt nie jest przekrojony,ale wyszedl mi duzy, i po konsumpcji razem z mamą stwierdziłysmy, że taki przekrojony i przełożony masą byłby lepszy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="karola91, post: 473110, member: 3342"] BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. maki ziemniaczanej 1/2 szklanki kawy cappuccino (w proszku) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Piane ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Proszek do pieczenia, mąki i cappuccino przesiać, wymieszać ze sobą, dodać do piany i delikatnie wymieszac łyżką. Piec ok.25min w temperaturze ok.17O stopni. KREM: 1 opakowanie kawy cappuccino rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i dobrze schłodzić. Do tego dodać 4 śnieżki i ubić aż powstanie krem, na końcu dodać 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny Biszkopt przekroić na pół, przełożyć kremem. Na wierzch ubić 0,5l śmietany 30% z trzema torebkami smietanfixu i 2 łyżkami cukru pudru. Posypać starta czekoladą. Polecam to ciasto szczególnie tym, którzy lubia kawę. Na zdjęciach biszkopt nie jest przekrojony,ale wyszedl mi duzy, i po konsumpcji razem z mamą stwierdziłysmy, że taki przekrojony i przełożony masą byłby lepszy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Capuccino
Top
Bottom