Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Carbonary wszelakie :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 30954" data-attributes="member: 160"><p>Oprócz klasycznej :</p><p>Carbonara z tunczykiem </p><p></p><p>1 zabek czosnku obsmazyc na oliwie. Zdjac z patelni, dodac 160 g tunczyka w sosie własnym (osączonego i rozdrobnionego) </p><p>W miseczce rozbełtać 2 zóltka stopniowo dodając 3 łyzki startego parmezanu. Dodac sporo drobno posiekanej natki, sól i pieprz. </p><p>Makaron wrzucic na patelnie, w której jest tunczyk, zalac masą jajeczno serową i chwilkę smazyc ciagle mieszając</p><p></p><p>Carbonara warzywna</p><p>1 łodygę selera naciowego , 2 marchewki, 2 cukinie, 5 lisci kapusty, 1 por umyć. </p><p>Marchew i cukinię pokroić w cieniutkie paseczki (julienne).</p><p>Pora, selera i kapustę również pokroić drobno (paski)/</p><p>1 dymkę pokroić w piórka. </p><p>Wszystkie warzywa obsmażyć na patelni – 2 minuty.</p><p>Posolić, patelnię / garnek przykryć i dusić warzywa na małym ogniu przez ok. 15 minut.</p><p></p><p>W tzw . międzyczasie ugotować makaron – linguine na przykład.</p><p></p><p>W misce wymieszać 2 jajka z odrobiną gałki muszkat. Solą, pieprzem i 50 g startego parmezanu.</p><p></p><p>Ugotowany makaron przełozyć do patelni/ garnka z warzywami, połać 2 łyzkami oliwy , wlać jajka. Wymieszać dokładnie (można trzymać garnek na małym ogniu) . Jeść natychmiast.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 30954, member: 160"] Oprócz klasycznej : Carbonara z tunczykiem 1 zabek czosnku obsmazyc na oliwie. Zdjac z patelni, dodac 160 g tunczyka w sosie własnym (osączonego i rozdrobnionego) W miseczce rozbełtać 2 zóltka stopniowo dodając 3 łyzki startego parmezanu. Dodac sporo drobno posiekanej natki, sól i pieprz. Makaron wrzucic na patelnie, w której jest tunczyk, zalac masą jajeczno serową i chwilkę smazyc ciagle mieszając Carbonara warzywna 1 łodygę selera naciowego , 2 marchewki, 2 cukinie, 5 lisci kapusty, 1 por umyć. Marchew i cukinię pokroić w cieniutkie paseczki (julienne). Pora, selera i kapustę również pokroić drobno (paski)/ 1 dymkę pokroić w piórka. Wszystkie warzywa obsmażyć na patelni – 2 minuty. Posolić, patelnię / garnek przykryć i dusić warzywa na małym ogniu przez ok. 15 minut. W tzw . międzyczasie ugotować makaron – linguine na przykład. W misce wymieszać 2 jajka z odrobiną gałki muszkat. Solą, pieprzem i 50 g startego parmezanu. Ugotowany makaron przełozyć do patelni/ garnka z warzywami, połać 2 łyzkami oliwy , wlać jajka. Wymieszać dokładnie (można trzymać garnek na małym ogniu) . Jeść natychmiast. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Carbonary wszelakie :)
Top
Bottom