- Wrz 13, 2004
- 9,428
- 1
- 0
Przepis mojego teścia, który robił najlepsze fufu (u nas tak się na to mówi) jakie kiedykolwiek jadłam
Nie podaję ilości składników, ponieważ sama zawsze robię z różnych ilości łososia, a przyprawy każdy daje wg własnego uznania
(mniej więcej: na kolacje dla 2 osób robię z 1/4 płata, na imieniny jako przystawkę dla 10 osób zrobiłam z całego płata)
CARPACCIO Z ŁOSOSIA
Składniki:
świeży, zmrożony łosoś
sok z cytryny
sol, pieprz
oliwa
maggi
cebula
Zmrożonego (bez rozmrażania-bo łatwiej się kroi) łososia pokroić w cienkie plastry, układać na półmisku warstwami, każdą warstwę skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem, skropić oliwą i maggi.
Dookoła ułożyć drobno pokrojona cebulę
Zawsze podaję gościom przyprawy aby mogli doprawić wg własnego uznania - zwykle tego nie robią

Nie podaję ilości składników, ponieważ sama zawsze robię z różnych ilości łososia, a przyprawy każdy daje wg własnego uznania
(mniej więcej: na kolacje dla 2 osób robię z 1/4 płata, na imieniny jako przystawkę dla 10 osób zrobiłam z całego płata)
CARPACCIO Z ŁOSOSIA
Składniki:
świeży, zmrożony łosoś
sok z cytryny
sol, pieprz
oliwa
maggi
cebula
Zmrożonego (bez rozmrażania-bo łatwiej się kroi) łososia pokroić w cienkie plastry, układać na półmisku warstwami, każdą warstwę skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem, skropić oliwą i maggi.

Dookoła ułożyć drobno pokrojona cebulę

Zawsze podaję gościom przyprawy aby mogli doprawić wg własnego uznania - zwykle tego nie robią
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: