Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Casoeula
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 65980" data-attributes="member: 206"><p>Tradycyjna lombardzka potrawa. Jest wiele wersji.</p><p></p><p>5 kielbasek typu Luganega (surowe mieso w jelicie) – mozna sprobowac z jakas polska kielbasa </p><p>1 glowa wloskiej kapusty o wadze okolo 1 kg</p><p>100 g przecieru pomidorowego</p><p>1 cebula</p><p>2 marchewki</p><p>1 lodyga selera naciowego</p><p>30 g masla</p><p>sol, pieprz</p><p></p><p>Zeszklic na masle cebule pokrojona w cienkie talarki. Marchew pokroic w talarki, seler w plasterki, kapuste poszatkowc niezbyt cienko. Dodac reszte jarzyn do cebuli, gotowac mieszajac zeby sie nie przypalilo przez 20 minut. Posolic, popieprzyc, dodac przecier i gotowac znowu 30 minut.</p><p>Kielbaski podziurawic widelcem (wtedy puszcza sok, a o to chodzi), dodac do warzyw, gotowac pod przykryciem nastepne 20 minut.</p><p>Tradycyjnie podaje sie to danie z polenta.</p><p></p><p>Mozna wzbogacic dodajac pol kilo zeberek wieprzowych lub 2 nozki wieprzowe. Nalezy wtedy je ugotowac do miekkosci w wodzie i dolozyc do cebuli zanim dodamy reszte warzyw.</p><p></p><p>Tu <a href="http://www.fileni.it/ricette/22_Luganega-di-suino.htm" target="_blank">http://www.fileni.it/ricette/22_Luganega-di-suino.htm</a></p><p>mozna zobaczyc co to jest ta Luganega.</p><p></p><p>MzM</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 65980, member: 206"] Tradycyjna lombardzka potrawa. Jest wiele wersji. 5 kielbasek typu Luganega (surowe mieso w jelicie) – mozna sprobowac z jakas polska kielbasa 1 glowa wloskiej kapusty o wadze okolo 1 kg 100 g przecieru pomidorowego 1 cebula 2 marchewki 1 lodyga selera naciowego 30 g masla sol, pieprz Zeszklic na masle cebule pokrojona w cienkie talarki. Marchew pokroic w talarki, seler w plasterki, kapuste poszatkowc niezbyt cienko. Dodac reszte jarzyn do cebuli, gotowac mieszajac zeby sie nie przypalilo przez 20 minut. Posolic, popieprzyc, dodac przecier i gotowac znowu 30 minut. Kielbaski podziurawic widelcem (wtedy puszcza sok, a o to chodzi), dodac do warzyw, gotowac pod przykryciem nastepne 20 minut. Tradycyjnie podaje sie to danie z polenta. Mozna wzbogacic dodajac pol kilo zeberek wieprzowych lub 2 nozki wieprzowe. Nalezy wtedy je ugotowac do miekkosci w wodzie i dolozyc do cebuli zanim dodamy reszte warzyw. Tu [URL="http://www.fileni.it/ricette/22_Luganega-di-suino.htm"]http://www.fileni.it/ricette/22_Luganega-di-suino.htm[/URL] mozna zobaczyc co to jest ta Luganega. MzM [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Casoeula
Top
Bottom