Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Cassata sycylijska
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 1523615" data-attributes="member: 90"><p>Joanno, może nie dokładnie ( np. nie dodałam cynamonu), ale przejrzałam bardzo dużo przepisów na cassatę i na ogół wszystkie są bardzo podobne ( w niektórych nie było cynamonu, a jakoś mi tu nie pasował, więc dlatego pominęłam ten dodatek). Poza tym, do nasączania biszkoptów użyłam nie syropu cukrowego, ale soku pomarańczowego z dodatkiem alkoholu ( niby podobno powinien być likier Maraschino lub wiśniówka, ale nie mogłam dostać). Moje proporcje były też nieco inne, bo wzięłam 800g ricotty i ok. 250-300g c. pudru ( nie pamiętam dokładnie, ale dodawałam do smaku).</p><p>Zasada myślę, że zachowana:</p><p>masa z rocotty</p><p>owoce kandyzowane i czekolada w masie</p><p>zielona masa marcepanowa do obłożenia ( ja miałam gotową, tylko sobie ją zabarwiłam)</p><p>owoce kandyzowane i lukier do dekoracji.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 1523615, member: 90"] Joanno, może nie dokładnie ( np. nie dodałam cynamonu), ale przejrzałam bardzo dużo przepisów na cassatę i na ogół wszystkie są bardzo podobne ( w niektórych nie było cynamonu, a jakoś mi tu nie pasował, więc dlatego pominęłam ten dodatek). Poza tym, do nasączania biszkoptów użyłam nie syropu cukrowego, ale soku pomarańczowego z dodatkiem alkoholu ( niby podobno powinien być likier Maraschino lub wiśniówka, ale nie mogłam dostać). Moje proporcje były też nieco inne, bo wzięłam 800g ricotty i ok. 250-300g c. pudru ( nie pamiętam dokładnie, ale dodawałam do smaku). Zasada myślę, że zachowana: masa z rocotty owoce kandyzowane i czekolada w masie zielona masa marcepanowa do obłożenia ( ja miałam gotową, tylko sobie ją zabarwiłam) owoce kandyzowane i lukier do dekoracji. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Cassata sycylijska
Bottom