- Sie 28, 2005
- 8,202
- 1,708
- 113
Ten niezwykły dla mnie zestaw trafiłam w Radzionkowie, w zajeździe Karlik. Stanowił część dania "Kotlet schabowy sote" ( pisownia oryginalna). Okazał się tak interesujący, że natychmiast po powrocie do domu zrobiłam - nadal dobre! Teraz dzielę się z Wami przepracowanym przepisem.
Składniki:
2 cebule
2 ogórki kiszone
tłuszcz ( ja zrobiłam na gęsim smalcu)
Wykonanie:
Cebule obrać, pokroić w piórka.
Ogórki kiszone nieobierane pokroić w słupki.
Cebulę zeszklić na tłuszczu, NIE RUMIENIĆ.
Dodać pokrojone ogórki, potrzymać jeszcze chwilę na ogniu, żeby ogórki się zagrzały.
Doprawić do smaku pieprzem i solą ( jeśli potrzebna).
Podawać na ciepło.

Składniki:
2 cebule
2 ogórki kiszone
tłuszcz ( ja zrobiłam na gęsim smalcu)
Wykonanie:
Cebule obrać, pokroić w piórka.
Ogórki kiszone nieobierane pokroić w słupki.
Cebulę zeszklić na tłuszczu, NIE RUMIENIĆ.
Dodać pokrojone ogórki, potrzymać jeszcze chwilę na ogniu, żeby ogórki się zagrzały.
Doprawić do smaku pieprzem i solą ( jeśli potrzebna).
Podawać na ciepło.
