Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Cebula z kiszonym ogórkiem na ciepło
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1666669" data-attributes="member: 692"><p>Ten niezwykły dla mnie zestaw trafiłam w Radzionkowie, w zajeździe Karlik. Stanowił część dania &quot;Kotlet schabowy sote&quot; ( pisownia oryginalna). Okazał się tak interesujący, że natychmiast po powrocie do domu zrobiłam - nadal dobre! Teraz dzielę się z Wami przepracowanym przepisem.</p><p></p><p>Składniki: </p><p>2 cebule</p><p>2 ogórki kiszone</p><p>tłuszcz ( <em>ja zrobiłam na gęsim smalcu</em>)</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Cebule obrać, pokroić w piórka. </p><p>Ogórki kiszone nieobierane pokroić w słupki.</p><p>Cebulę zeszklić na tłuszczu, NIE RUMIENIĆ.</p><p>Dodać pokrojone ogórki, potrzymać jeszcze chwilę na ogniu, żeby ogórki się zagrzały.</p><p>Doprawić do smaku pieprzem i solą ( jeśli potrzebna).</p><p></p><p>Podawać na ciepło.</p><p></p><p>[ATTACH=full]99587[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1666669, member: 692"] Ten niezwykły dla mnie zestaw trafiłam w Radzionkowie, w zajeździe Karlik. Stanowił część dania "Kotlet schabowy sote" ( pisownia oryginalna). Okazał się tak interesujący, że natychmiast po powrocie do domu zrobiłam - nadal dobre! Teraz dzielę się z Wami przepracowanym przepisem. Składniki: 2 cebule 2 ogórki kiszone tłuszcz ( [I]ja zrobiłam na gęsim smalcu[/I]) Wykonanie: Cebule obrać, pokroić w piórka. Ogórki kiszone nieobierane pokroić w słupki. Cebulę zeszklić na tłuszczu, NIE RUMIENIĆ. Dodać pokrojone ogórki, potrzymać jeszcze chwilę na ogniu, żeby ogórki się zagrzały. Doprawić do smaku pieprzem i solą ( jeśli potrzebna). Podawać na ciepło. [ATTACH=full]99587[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Cebula z kiszonym ogórkiem na ciepło
Top
Bottom