Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Cebule faszerowane tuńczykiem i ryżem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1518393" data-attributes="member: 52944"><p>Składniki:</p><p>4 duże cebule</p><p>puszka tuńczyka w oleju lub własnym sosie</p><p>torebka ryżu</p><p>2 jaja</p><p>ogórek kiszony</p><p>oregano,majeranek,</p><p>ser,sól ,pieprz</p><p></p><p>Cebule obrać z łupinek i podgotować 10 - 15 minut wkładając do osolonej gotującej się wody. </p><p>Cebulę po przestudzeniu przekroić - odkroić na 3/4 wysokości tak, żeby górną część pozostawić do przykrycia. </p><p>Dolną część wydrążyć tak, żeby pozostawić 2-3 warstwy.</p><p>Wymieszać tuńczyka z ugotowanym ryżem, ( dodałem niecałą torebkę ryżu ) dodać przyprawy i pokrojonego w kostkę ogórka. ( Można dodać pokrojoną w kostkę sera żółtego)</p><p></p><p>Napełnić wydrążone cebule masą z tuńczyka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym jak i odkrojone części cebulki kładziemy obok lub przykrywamy cebulkę , ( ja położyłem obok do zapiekania.) skropić delikatnie oliwą i wlać na dno troszeczkę wody i przykryć.</p><p>Piec w piekarniku 200C około 30 - 40 minut w połowie zdejmując pokrywę. </p><p>Przepis nie pamiętam z jakiej gazety ale zaczytany z przepisów Magdy Gessler, jakieś 20 lat temu - troszkę zmieniony. </p><p>Smacznego...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1518393, member: 52944"] Składniki: 4 duże cebule puszka tuńczyka w oleju lub własnym sosie torebka ryżu 2 jaja ogórek kiszony oregano,majeranek, ser,sól ,pieprz Cebule obrać z łupinek i podgotować 10 - 15 minut wkładając do osolonej gotującej się wody. Cebulę po przestudzeniu przekroić - odkroić na 3/4 wysokości tak, żeby górną część pozostawić do przykrycia. Dolną część wydrążyć tak, żeby pozostawić 2-3 warstwy. Wymieszać tuńczyka z ugotowanym ryżem, ( dodałem niecałą torebkę ryżu ) dodać przyprawy i pokrojonego w kostkę ogórka. ( Można dodać pokrojoną w kostkę sera żółtego) Napełnić wydrążone cebule masą z tuńczyka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym jak i odkrojone części cebulki kładziemy obok lub przykrywamy cebulkę , ( ja położyłem obok do zapiekania.) skropić delikatnie oliwą i wlać na dno troszeczkę wody i przykryć. Piec w piekarniku 200C około 30 - 40 minut w połowie zdejmując pokrywę. Przepis nie pamiętam z jakiej gazety ale zaczytany z przepisów Magdy Gessler, jakieś 20 lat temu - troszkę zmieniony. Smacznego... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Cebule faszerowane tuńczykiem i ryżem
Top
Bottom