Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Cebulka zapiekana*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dana" data-source="post: 383786" data-attributes="member: 642"><p>[ATTACH=full]2010[/ATTACH]</p><p>Przepis spisałam z kanału TV &quot;Kuchnia TV&quot; </p><p>Kilka cebul / na próbę zrobiłam 6 /średniej wielkości obgotować około 15 min. Przy rozbieraniu cebuli nie obcinamy końców.</p><p>Studzimy, obcinamy górę tak aby zostało 3/4 cebulki, wydrążamy w niej otwór.</p><p>Następnie potrzebujemy:</p><p>1. Pokrojoną cebulę powstałą z obcięcia tej gotowanej,</p><p>2. dwa ząbki czosnku</p><p>3. kilka gałązek rozmarynu</p><p>4. ser parmezan / ja dałam 1 1/2 torebki /</p><p>5. 6-8 łyżek gęstej kwaśnej śmietany</p><p>6. pieprz</p><p>7. 6 długich plastrówb boczku wędzonego.</p><p> Wszystkie składniki / od 1 - 6 / stopniowo w kolejności podduszamy na patelni z oliwą. Rozmaryn obrywamy z np. z 2 gałązek. Pozostałe gałązki zostawiamy na póżniej.</p><p>Po podduszeniu powstanie nam gęsta masa / pycha!!! /</p><p>Cebulę owijamy plastrami boczku przy górnej krawędzi i w miejsca styku boczku wkuwamy gałązkę rozmarynu. /Uczulam na długość plastrów boczku miałam za krótkie i musiałam pomagać sobie wykałaczką/</p><p>Następnie napełniamy cebulę zrobionym nadzieniem, tak kopiasto i posypujemy znów parmezanem.</p><p>Następnie zapiekamy 30 min w tem. 200 C</p><p>Chyba o niczym nie zapomniałam jeżeli chodzi o przepis, bo zapomniałam zrobić zdjęcie po upieczeniu.</p><p>To jest po prostu pyszne !!! Bardzo polecam. Zdjęcie może nie za bardzo ale coś tam witać</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dana, post: 383786, member: 642"] [ATTACH=full]2010[/ATTACH] Przepis spisałam z kanału TV "Kuchnia TV" Kilka cebul / na próbę zrobiłam 6 /średniej wielkości obgotować około 15 min. Przy rozbieraniu cebuli nie obcinamy końców. Studzimy, obcinamy górę tak aby zostało 3/4 cebulki, wydrążamy w niej otwór. Następnie potrzebujemy: 1. Pokrojoną cebulę powstałą z obcięcia tej gotowanej, 2. dwa ząbki czosnku 3. kilka gałązek rozmarynu 4. ser parmezan / ja dałam 1 1/2 torebki / 5. 6-8 łyżek gęstej kwaśnej śmietany 6. pieprz 7. 6 długich plastrówb boczku wędzonego. Wszystkie składniki / od 1 - 6 / stopniowo w kolejności podduszamy na patelni z oliwą. Rozmaryn obrywamy z np. z 2 gałązek. Pozostałe gałązki zostawiamy na póżniej. Po podduszeniu powstanie nam gęsta masa / pycha!!! / Cebulę owijamy plastrami boczku przy górnej krawędzi i w miejsca styku boczku wkuwamy gałązkę rozmarynu. /Uczulam na długość plastrów boczku miałam za krótkie i musiałam pomagać sobie wykałaczką/ Następnie napełniamy cebulę zrobionym nadzieniem, tak kopiasto i posypujemy znów parmezanem. Następnie zapiekamy 30 min w tem. 200 C Chyba o niczym nie zapomniałam jeżeli chodzi o przepis, bo zapomniałam zrobić zdjęcie po upieczeniu. To jest po prostu pyszne !!! Bardzo polecam. Zdjęcie może nie za bardzo ale coś tam witać [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Cebulka zapiekana*
Top
Bottom