Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
CEVICHE - moja kombinacja składników*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 891752" data-attributes="member: 4167"><p>* filety z pangi </p><p>* paluszki krabowe</p><p>* sok i skórka z cytryny + limonki</p><p>* olej (pozostały po suszonych pomidorach)</p><p>* pasta paprykowa (z tubki)</p><p>* musztarda francuska z całą gorczycą</p><p>* sól</p><p>* sos worcester</p><p>* sos chili lub piri-piri</p><p>* kapary</p><p>* melon</p><p>* zielone i czarne oliwki</p><p>* pomidor</p><p>* ogórek</p><p>* rzodkiewka</p><p>* papryka czerwona</p><p>* szczypiorek z cebulką</p><p>* kawałek pora</p><p>* natka pietruszki</p><p></p><p>Pangi użyłam mrożonej (białej), którą rozmroziłam, umyłam pod bieżącą wodą, odcisnęłam z nadmiaru wilgoci i osuszyłam dodatkowo papierowym ręcznikiem.</p><p>Pokroiłam na drobne kostki i wymieszałam z pełną łyżką musztardy, sokiem i skórką z całej limonki i cytryny.</p><p>Po kilku godzinach i kilkakrotnym mieszaniu - dodałam 3 łyżki oleju + łyżkę sosu worcester, żeby ryba nie wyschła w lodówce.</p><p>Proces marynowania trwał jakieś 18 godzin.</p><p>W tym czasie co kilka godzin mieszałam rybę.</p><p></p><p>Składniki kroiłam dość drobno i mieszałam z sobą - doprawiając do smaku solą, ostrymi sosami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 891752, member: 4167"] * filety z pangi * paluszki krabowe * sok i skórka z cytryny + limonki * olej (pozostały po suszonych pomidorach) * pasta paprykowa (z tubki) * musztarda francuska z całą gorczycą * sól * sos worcester * sos chili lub piri-piri * kapary * melon * zielone i czarne oliwki * pomidor * ogórek * rzodkiewka * papryka czerwona * szczypiorek z cebulką * kawałek pora * natka pietruszki Pangi użyłam mrożonej (białej), którą rozmroziłam, umyłam pod bieżącą wodą, odcisnęłam z nadmiaru wilgoci i osuszyłam dodatkowo papierowym ręcznikiem. Pokroiłam na drobne kostki i wymieszałam z pełną łyżką musztardy, sokiem i skórką z całej limonki i cytryny. Po kilku godzinach i kilkakrotnym mieszaniu - dodałam 3 łyżki oleju + łyżkę sosu worcester, żeby ryba nie wyschła w lodówce. Proces marynowania trwał jakieś 18 godzin. W tym czasie co kilka godzin mieszałam rybę. Składniki kroiłam dość drobno i mieszałam z sobą - doprawiając do smaku solą, ostrymi sosami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
CEVICHE - moja kombinacja składników*
Top
Bottom