Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Chaczapuri*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 927487" data-attributes="member: 1024"><p>Niedawno miałam okazję jeść podobne placki na &quot;lekcji&quot; gotowania po turecku. Miały trzy rodzaje farszu - ziemniaczany, z żółtego sera i z fety z twarogiem i szczypiorkiem. Bardzo mi smakował farsz ziemniaczany i zrobiłam dziś w domu wariację na temat tego dania, tym razem z ciasta drożdżowego. Do nadzienia dałam ugotowane ziemniaki, trochę fety, trochę twarogu i utarty cheddar, a przyprawiłam drobniutko posiekaną cebulą podduszoną z czosnkiem, curry, kolendrą, kuminem, ostrą papryką, łyżką posiekanych świeżych ziół (pietruszką, oregano i miętą) i drobno pokrojoną czerwoną papryką. </p><p>Podałam z adżiką i jak Turczynki - z ayranem. Były pyszne.</p><p>Dodam, że robiłam też wersję inspirowaną kuchnią arabską, z podobnie przyprawionym mielonym mięsem cielęco - wołowym. Baaardzo smaczna.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 927487, member: 1024"] Niedawno miałam okazję jeść podobne placki na "lekcji" gotowania po turecku. Miały trzy rodzaje farszu - ziemniaczany, z żółtego sera i z fety z twarogiem i szczypiorkiem. Bardzo mi smakował farsz ziemniaczany i zrobiłam dziś w domu wariację na temat tego dania, tym razem z ciasta drożdżowego. Do nadzienia dałam ugotowane ziemniaki, trochę fety, trochę twarogu i utarty cheddar, a przyprawiłam drobniutko posiekaną cebulą podduszoną z czosnkiem, curry, kolendrą, kuminem, ostrą papryką, łyżką posiekanych świeżych ziół (pietruszką, oregano i miętą) i drobno pokrojoną czerwoną papryką. Podałam z adżiką i jak Turczynki - z ayranem. Były pyszne. Dodam, że robiłam też wersję inspirowaną kuchnią arabską, z podobnie przyprawionym mielonym mięsem cielęco - wołowym. Baaardzo smaczna. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Chaczapuri*
Top
Bottom