Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Cheesecake z morelami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bahomet" data-source="post: 507507" data-attributes="member: 2252"><p>Gdy zobaczylam ten przepis (w gazetce wydawanej przez supermarket), mialam mieszane uczucia bo jest strasznie dlugi, ale zdjecie mnie przekonalo, ze warto. I bardzo dobrze, bo tak naprawde wszystko zajelo mi nie wiecej niz 20 minut. Tylko czekanie najgorsze.... </p><p></p><p></p><p>Owoce:</p><p>- 500g moreli (swiezych lub z puszki)</p><p>- 50g cukru</p><p>- 4 lyzki Cointreau</p><p>morele kroimy na pol, usuwamy pestke, w misce mieszamy cointreau z cukrem i marynujemy w tym morele mieszajac od czasu do czasu (jesli morele sa z puszki marynujemy tylko z cointreau)</p><p></p><p>Baza:</p><p>- 250g herbatnikow</p><p>- 50g mielonych migdalow</p><p>- 100g masla</p><p>mielimy ciastka, mieszamy z migdalami, polewamy roztopionym, przestudzonym maslem, mieszamy. Wykladamy tym tortownice 24cm (boki tez). Wstawiamy do lodowki na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy mase serowa.</p><p></p><p>Masa serowa:</p><p>- 2 jajka</p><p>- 100g cukru</p><p>- 500g mascarpone</p><p>- 250g serka kremowego typu philadelfia</p><p>- 200ml smietany 30 lub 36%</p><p>ubijamy jajka z cukrem, az do jego rozpuszczenia, nastepnie dodajemy reszte skladnikow mieszamy.</p><p></p><p>Na baze herbatnikowa wykladamy odcedzone morele (wypukla czescia do dolu), wylewamy na to mase serowa. I pieczemy przez godzine w temp. 160 stopni. Jak sie ostudzi wstawic na noc do lodowki.</p><p></p><p>Ja nie znalazlam moreli i zrobilam z brzoskwiniami z puszki. Wydaje mi sie, ze ser mozna dac jaki sie chce byleby byl kremowy. Zamiast migdalow, czesto dodaje do herbatnikow 5-6 ciastek amaretti.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bahomet, post: 507507, member: 2252"] Gdy zobaczylam ten przepis (w gazetce wydawanej przez supermarket), mialam mieszane uczucia bo jest strasznie dlugi, ale zdjecie mnie przekonalo, ze warto. I bardzo dobrze, bo tak naprawde wszystko zajelo mi nie wiecej niz 20 minut. Tylko czekanie najgorsze.... Owoce: - 500g moreli (swiezych lub z puszki) - 50g cukru - 4 lyzki Cointreau morele kroimy na pol, usuwamy pestke, w misce mieszamy cointreau z cukrem i marynujemy w tym morele mieszajac od czasu do czasu (jesli morele sa z puszki marynujemy tylko z cointreau) Baza: - 250g herbatnikow - 50g mielonych migdalow - 100g masla mielimy ciastka, mieszamy z migdalami, polewamy roztopionym, przestudzonym maslem, mieszamy. Wykladamy tym tortownice 24cm (boki tez). Wstawiamy do lodowki na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy mase serowa. Masa serowa: - 2 jajka - 100g cukru - 500g mascarpone - 250g serka kremowego typu philadelfia - 200ml smietany 30 lub 36% ubijamy jajka z cukrem, az do jego rozpuszczenia, nastepnie dodajemy reszte skladnikow mieszamy. Na baze herbatnikowa wykladamy odcedzone morele (wypukla czescia do dolu), wylewamy na to mase serowa. I pieczemy przez godzine w temp. 160 stopni. Jak sie ostudzi wstawic na noc do lodowki. Ja nie znalazlam moreli i zrobilam z brzoskwiniami z puszki. Wydaje mi sie, ze ser mozna dac jaki sie chce byleby byl kremowy. Zamiast migdalow, czesto dodaje do herbatnikow 5-6 ciastek amaretti. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Cheesecake z morelami
Bottom