Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Cheesecake z morelami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 512296" data-attributes="member: 52"><p>Mascarpone moze sie rozlewac, nie musi. Nie wypowiadam sie na temat przepisu oczywiscie. Przy okazji wkleje to, co znalazlam w czasie poszukiwan informacji na temat perfekcyjnego tiramisu'. Moze sie przydac przy uzyciu mascarpone.</p><p></p><p><em>Tiramisu' perfekcyjne</em></p><p><em>Po pierwsze: ubijanie zoltek z cukrem musi byc jak najkrotsze, aby wytworzylo </em></p><p><em>sie mozliwie malo pecherzykow powietrza / odwrotnie niz przy ubijaniu ich na </em></p><p><em>biszkopt: tam im wiecej peczerzykow, tym lepiej /.</em></p><p><em>Po drugie: tak jak napisalam, mascarpone nalezy laczyc z masa bardzo </em></p><p><em>delikatnie / z powodu jak wyzej: duzo powietrza spowoduje to, ze tiramis&agrave; na </em></p><p><em>koncu stanie sie bardzo plynne /</em></p><p><em>Po trzecie: dodajac ubite bialka mozna dodac polowe i ewentualnie na tym </em></p><p><em>poprzestac / jesli wyjdzie za geste, dodac jeszcze troche /. Mozna dac ich od </em></p><p><em>razu mniej niz zoltek. </em></p><p><em>Po czwarte: sama ilosc zoltek ma mniejsze znaczenie / na 500 g mascarpone daje </em></p><p><em>sie od 4 do 6 /. </em></p><p><em>Po piate: tiramisu' nalezy do deserow, ktore sa lepsze nastepnego dnia</em></p><p></p><p>Tu oczywiscie jest inny przepis, ale mascarpone jest kaprysne / tzn. lubi poplynac / i dobrze jest uwazac przy laczeniu go z innymi skladnikami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 512296, member: 52"] Mascarpone moze sie rozlewac, nie musi. Nie wypowiadam sie na temat przepisu oczywiscie. Przy okazji wkleje to, co znalazlam w czasie poszukiwan informacji na temat perfekcyjnego tiramisu'. Moze sie przydac przy uzyciu mascarpone. [I]Tiramisu' perfekcyjne Po pierwsze: ubijanie zoltek z cukrem musi byc jak najkrotsze, aby wytworzylo sie mozliwie malo pecherzykow powietrza / odwrotnie niz przy ubijaniu ich na biszkopt: tam im wiecej peczerzykow, tym lepiej /. Po drugie: tak jak napisalam, mascarpone nalezy laczyc z masa bardzo delikatnie / z powodu jak wyzej: duzo powietrza spowoduje to, ze tiramisà na koncu stanie sie bardzo plynne / Po trzecie: dodajac ubite bialka mozna dodac polowe i ewentualnie na tym poprzestac / jesli wyjdzie za geste, dodac jeszcze troche /. Mozna dac ich od razu mniej niz zoltek. Po czwarte: sama ilosc zoltek ma mniejsze znaczenie / na 500 g mascarpone daje sie od 4 do 6 /. Po piate: tiramisu' nalezy do deserow, ktore sa lepsze nastepnego dnia[/I] Tu oczywiscie jest inny przepis, ale mascarpone jest kaprysne / tzn. lubi poplynac / i dobrze jest uwazac przy laczeniu go z innymi skladnikami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Cheesecake z morelami
Top
Bottom