Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Cherry pie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 732129" data-attributes="member: 2721"><p>Przepiękne ciasto Dziuniu! Muszę koniecznie zrobić. </p><p></p><p>No więc właśnie - zastanawiam się nad rolą tego shortening'u. Też zamiast planty przyszedł mi na myśl smalec. Próbowałam smalcu w kajzerkach - faktycznie wychodzą lepsze, zmienia się smak, zmiena się też zapach - powstaje zapach pieczywa, a nie zapach słodkiego wypieku culierniczego, jeśli mogę to tak ująć. Zastanawiam się, jaka rolę będzie miał w wypieku słodkim - ale pączkom (zewnętrznie) nie szkodzi, więc i tu powinno być dobrze. Ach, musze znaleść wiśnie! ( to co miałam, zużyłam w Wiśniowy Weekend : )) </p><p></p><p>Dziuniu, powiedz proszę, czy po wystudzeniu ciasto da się kroić i wyjmowac na talerzyki w formie kawałków, czy też jest do wyjadania łyżeczką? Jednym słowem, czy te wiśnie potem zastygają?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 732129, member: 2721"] Przepiękne ciasto Dziuniu! Muszę koniecznie zrobić. No więc właśnie - zastanawiam się nad rolą tego shortening'u. Też zamiast planty przyszedł mi na myśl smalec. Próbowałam smalcu w kajzerkach - faktycznie wychodzą lepsze, zmienia się smak, zmiena się też zapach - powstaje zapach pieczywa, a nie zapach słodkiego wypieku culierniczego, jeśli mogę to tak ująć. Zastanawiam się, jaka rolę będzie miał w wypieku słodkim - ale pączkom (zewnętrznie) nie szkodzi, więc i tu powinno być dobrze. Ach, musze znaleść wiśnie! ( to co miałam, zużyłam w Wiśniowy Weekend : )) Dziuniu, powiedz proszę, czy po wystudzeniu ciasto da się kroić i wyjmowac na talerzyki w formie kawałków, czy też jest do wyjadania łyżeczką? Jednym słowem, czy te wiśnie potem zastygają? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Cherry pie
Top
Bottom