Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Chiles rellenos de picadillo, papryka nadziewana słodko-pikantnym farszem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1591649" data-attributes="member: 10341"><p>Jak zwykle u mnie przepis wypatrzony i zrobiony ze &quot;Smaków i aromatów&quot;. W przepisie proponują zieloną lub żółtą paprykę, a ja choć wolę czerwoną, przystałam na żółtą. Nie wiem czemu, to ty7lko na pewno złudzenie, zielona wydaje mnie się gorzka. Dla 4 osób potrzebujemy:</p><p></p><p> - 4 duże strąki zielonej lub żółtej papryki</p><p> - 25 dkg mielonej wieprzowiny (wzięłaam łopatkę - nie radzę gotowego mielonego, jest strasznie tłuste)</p><p> - 1 banan (wzięłam mały)</p><p> - 3 łyżki rodzynek</p><p> - po 1/4 łyżeczki tymianku i majeranku</p><p> - po szczypcie cynamonu i zmielonych gożdzików</p><p> -1 mała cebula</p><p> -2 pomidory</p><p> - szczypta chilli</p><p> - 1 kostka bulionu wołowego</p><p> - 2 łyżki masła</p><p> - 3 łyżki oleju</p><p> - sól, pieprz</p><p></p><p>Nacinamy każdą paprykę od nasady ogonka do czubka., rozchylamy miąższ i wyjmujemy gniazda nasienne. Przygotowujemy farsz: mieszamy mięso z cynamonem, gożdzikami, tymiankiem i majerankiem. Rozgrzewamy w rondlu łyżkę masła i łyżkę oleju. Wkładamy mięso i smażymy, ciągle mieszając. Gdy lekko zbrązowieje, przekładamy do miski. Na tej samej patelni, dolewając troszkę oleju, przesmażamy cebulę (posiekaną), dodajemy pomidory (ja zdejmuję skórkę) i smażymy na średnim ogniu, aż wyparuje część soku.</p><p>kładamy do rondla mięso, pomidory usmażone z cebulą, rodzynki, pokrojony w kostkę banan, listek laurowy. Solimy i pieprzymy. Dodajemy chilli w p0roszku i dusimy na małym ogniu 5 minut.</p><p>Naprłniamy paprykę farszem i układamy w żaroodpornym naczyniu. </p><p>Wlewamy filiżankę rosołu, łyżkę oleju, rozsypujemy grudki masła i wstawiamy na 20 minut do nagrzanego do 200 st. piekarnika.</p><p>Przepis z kuchni meksykańskiej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1591649, member: 10341"] Jak zwykle u mnie przepis wypatrzony i zrobiony ze "Smaków i aromatów". W przepisie proponują zieloną lub żółtą paprykę, a ja choć wolę czerwoną, przystałam na żółtą. Nie wiem czemu, to ty7lko na pewno złudzenie, zielona wydaje mnie się gorzka. Dla 4 osób potrzebujemy: - 4 duże strąki zielonej lub żółtej papryki - 25 dkg mielonej wieprzowiny (wzięłaam łopatkę - nie radzę gotowego mielonego, jest strasznie tłuste) - 1 banan (wzięłam mały) - 3 łyżki rodzynek - po 1/4 łyżeczki tymianku i majeranku - po szczypcie cynamonu i zmielonych gożdzików -1 mała cebula -2 pomidory - szczypta chilli - 1 kostka bulionu wołowego - 2 łyżki masła - 3 łyżki oleju - sól, pieprz Nacinamy każdą paprykę od nasady ogonka do czubka., rozchylamy miąższ i wyjmujemy gniazda nasienne. Przygotowujemy farsz: mieszamy mięso z cynamonem, gożdzikami, tymiankiem i majerankiem. Rozgrzewamy w rondlu łyżkę masła i łyżkę oleju. Wkładamy mięso i smażymy, ciągle mieszając. Gdy lekko zbrązowieje, przekładamy do miski. Na tej samej patelni, dolewając troszkę oleju, przesmażamy cebulę (posiekaną), dodajemy pomidory (ja zdejmuję skórkę) i smażymy na średnim ogniu, aż wyparuje część soku. kładamy do rondla mięso, pomidory usmażone z cebulą, rodzynki, pokrojony w kostkę banan, listek laurowy. Solimy i pieprzymy. Dodajemy chilli w p0roszku i dusimy na małym ogniu 5 minut. Naprłniamy paprykę farszem i układamy w żaroodpornym naczyniu. Wlewamy filiżankę rosołu, łyżkę oleju, rozsypujemy grudki masła i wstawiamy na 20 minut do nagrzanego do 200 st. piekarnika. Przepis z kuchni meksykańskiej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Chiles rellenos de picadillo, papryka nadziewana słodko-pikantnym farszem
Top
Bottom