Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Chiles rellenos de picadillo, papryka nadziewana słodko-pikantnym farszem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1591916" data-attributes="member: 1142"><p>Hanko, pisalas kiedys kategorycznym tonem, ze nalezy (koniecznie!) w guacamole uzywac oliwy z oliwek, tak jak, nota bene, w twoim przepisie (1 lyzka na 1 awokado, jesli mnie pamiec nie myli) dla oryginalnego smaku, konsystencji odpowiedniej etc. I nijak sie nie odnioslas do przytaczanych przez rozmowcow kontrargumentow. Uzyte slowa i ton postow, plus proba na sile udowodnienia kazdemu o slusznosci tego jednego jedynego poprawnego sposobu/przepisu, powoduje reakcje czytajacych i wcale nie powinnas sie temu dziwic. Nawet jesli twoje slowa nie sa publiczna chlosta konkretnej osoby to wielu postrzega bezosobowy ton wypowiedzi jako niegrzeczny i pozostawiajacy wiele do interpretacji. Nie dziw sie zatem tej interpretacji i czytaniu pomiedzy wierszami.</p><p></p><p>Mowisz, ze nie chcialas &quot;walkowac&quot; tematu - alez wlasnie, moim zdaniem, z luboscia walkujesz temat, zapatrzona w slusznosc swoich argumentow, wcale nie bierzesz pod uwage innych. Nie napisalas - &quot; faktycznie poblano sa faszerowane miesem i to oryginalne danie pochodzi z Meksyku&quot;. Przemilczalas rowniez moje rozwazania nazw potraw, uparcie mieszajac liczbe pojedyncza chile i liczbe mnoga rellenos, mimo, ze wytumaczylam ci blad.</p><p></p><p>Stad tez moja konkluzja, ze wcale nie przyjmujesz do wiadomosci uwag innych. I mysle, ze nie przeanalizowalas dokladnie przykladu efektywnego wyszukiwania, ktory joanna tak skrzetnie dla ciebie sprokurowala. </p><p></p><p>Hanko, mysle sobie, ze jest sposob aby zaradzic calej sytuacji: zacznij regularnie wpisywac przepisy na wykonane przez siebie dania, tak jak robia to inni uczestnicy forum. Mozesz do tego zakladac nowe watki, niekoniecznie wpisywac sie pod watkami innych, zwlaszcza, ze twoje przepisy tak bardzo roznia sie od tych juz wpisanych. W watkach tych bedziesz mogla wyjasniac i dysutowac o potrawach, dawac rady itp. Moim zdaniem taka forma bedzie miec o wiele wiecej sensu i zapewniam cie, ze bedziesz miala we mnie aktywnego partycypanta tychze dyskusji. </p><p></p><p>Uwielbiam kulinaria i chetnie dziele sie zdobytym doswiadczeniem, niemniej uwazam dyskusje za doskonale zrodlo nauczenia sie czegos nowego. I chyba wlasnie po to tu wszyscy jestesmy aby wzalemnie wzbogacac swoja wiedze. Prawda?</p><p>I mysle, ze zgodzi sie ze mna wielu - sposob w jaki podajemy informacje ma duze znaczenie. Malo kto lubi autorytatywne tony, wyglaszanie &quot;jedynych prawd&quot;, ignorowanie argumentow. </p><p></p><p>Hanko, juz na koniec tej rozmowy (ktora calkowicie zasmiecila imo seniorkowy watek) zycze ci wiele udanych wpisow.</p><p></p><p>Joanno, tak wlasnie wygladaja <a href="http://www.finecooking.com/item/5614/poblano-chiles" target="_blank"><strong>chile poblano </strong></a>, choc naprawde uzylabym jakichkolwiek dostepnych, te czerwone tez sie moim zdaniem nadadza.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1591916, member: 1142"] Hanko, pisalas kiedys kategorycznym tonem, ze nalezy (koniecznie!) w guacamole uzywac oliwy z oliwek, tak jak, nota bene, w twoim przepisie (1 lyzka na 1 awokado, jesli mnie pamiec nie myli) dla oryginalnego smaku, konsystencji odpowiedniej etc. I nijak sie nie odnioslas do przytaczanych przez rozmowcow kontrargumentow. Uzyte slowa i ton postow, plus proba na sile udowodnienia kazdemu o slusznosci tego jednego jedynego poprawnego sposobu/przepisu, powoduje reakcje czytajacych i wcale nie powinnas sie temu dziwic. Nawet jesli twoje slowa nie sa publiczna chlosta konkretnej osoby to wielu postrzega bezosobowy ton wypowiedzi jako niegrzeczny i pozostawiajacy wiele do interpretacji. Nie dziw sie zatem tej interpretacji i czytaniu pomiedzy wierszami. Mowisz, ze nie chcialas "walkowac" tematu - alez wlasnie, moim zdaniem, z luboscia walkujesz temat, zapatrzona w slusznosc swoich argumentow, wcale nie bierzesz pod uwage innych. Nie napisalas - " faktycznie poblano sa faszerowane miesem i to oryginalne danie pochodzi z Meksyku". Przemilczalas rowniez moje rozwazania nazw potraw, uparcie mieszajac liczbe pojedyncza chile i liczbe mnoga rellenos, mimo, ze wytumaczylam ci blad. Stad tez moja konkluzja, ze wcale nie przyjmujesz do wiadomosci uwag innych. I mysle, ze nie przeanalizowalas dokladnie przykladu efektywnego wyszukiwania, ktory joanna tak skrzetnie dla ciebie sprokurowala. Hanko, mysle sobie, ze jest sposob aby zaradzic calej sytuacji: zacznij regularnie wpisywac przepisy na wykonane przez siebie dania, tak jak robia to inni uczestnicy forum. Mozesz do tego zakladac nowe watki, niekoniecznie wpisywac sie pod watkami innych, zwlaszcza, ze twoje przepisy tak bardzo roznia sie od tych juz wpisanych. W watkach tych bedziesz mogla wyjasniac i dysutowac o potrawach, dawac rady itp. Moim zdaniem taka forma bedzie miec o wiele wiecej sensu i zapewniam cie, ze bedziesz miala we mnie aktywnego partycypanta tychze dyskusji. Uwielbiam kulinaria i chetnie dziele sie zdobytym doswiadczeniem, niemniej uwazam dyskusje za doskonale zrodlo nauczenia sie czegos nowego. I chyba wlasnie po to tu wszyscy jestesmy aby wzalemnie wzbogacac swoja wiedze. Prawda? I mysle, ze zgodzi sie ze mna wielu - sposob w jaki podajemy informacje ma duze znaczenie. Malo kto lubi autorytatywne tony, wyglaszanie "jedynych prawd", ignorowanie argumentow. Hanko, juz na koniec tej rozmowy (ktora calkowicie zasmiecila imo seniorkowy watek) zycze ci wiele udanych wpisow. Joanno, tak wlasnie wygladaja [URL="http://www.finecooking.com/item/5614/poblano-chiles"][B]chile poblano [/B][/URL], choc naprawde uzylabym jakichkolwiek dostepnych, te czerwone tez sie moim zdaniem nadadza. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Chiles rellenos de picadillo, papryka nadziewana słodko-pikantnym farszem
Top
Bottom