Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Chiles rellenos de picadillo, papryka nadziewana słodko-pikantnym farszem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1592495" data-attributes="member: 1142"><p>QUOTE (Joanna @ 15 Oct 2015, 13:10 ) <a href="http://index.php?act=findpost&pid=1592460" target="_blank">index.php?act=findpost&pid=1592460</a>Siedzą w piecu.</p><p>Z przypraw dołożyłam szczyptę mielonego ziela angielskiego, bo stało obok mielonych goździków i jakoś mi tu pasowało.</p><p>Oprócz tymianku i majeranku, dorzuciłam nieco oregano. </p><p>Zamiast suszonej chili dałam świeżą, zamiast świeżych pomidorów, domowe pelati ze słoiczka, a zamiast bulionu z kostki - domowy rosół z kurczaka.</p><p>Dałam trochę grudek masła do pieczenia, ale zrezygnowałam z oleju.</p><p>Zrobiłam z podwójnej porcji - połowę zwykłych, przekrojonych na pół papryk, połowę czerwonych spiczastych.</p><p></p><p></p><p>EDIT:</p><p><strong>Pyszne! Na pewno będę powtarzać.</strong></p><p>Szczególnie zasmakowały synowi, który nie przepada za tradycyjnie faszerowaną paryką, a ta go zachwyciła. </p><p>Podsunął mi też pomysł, by następnym razem dodać do farszu czerwoną fasolę.</p><p>Piekłam trochę dłużej niż w przepisie, bo po 20 minutach papryka była zupełnie surowa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1592495, member: 1142"] QUOTE (Joanna @ 15 Oct 2015, 13:10 ) [URL="index.php?act=findpost&pid=1592460"][/URL]Siedzą w piecu. Z przypraw dołożyłam szczyptę mielonego ziela angielskiego, bo stało obok mielonych goździków i jakoś mi tu pasowało. Oprócz tymianku i majeranku, dorzuciłam nieco oregano. Zamiast suszonej chili dałam świeżą, zamiast świeżych pomidorów, domowe pelati ze słoiczka, a zamiast bulionu z kostki - domowy rosół z kurczaka. Dałam trochę grudek masła do pieczenia, ale zrezygnowałam z oleju. Zrobiłam z podwójnej porcji - połowę zwykłych, przekrojonych na pół papryk, połowę czerwonych spiczastych. EDIT: [B]Pyszne! Na pewno będę powtarzać.[/B] Szczególnie zasmakowały synowi, który nie przepada za tradycyjnie faszerowaną paryką, a ta go zachwyciła. Podsunął mi też pomysł, by następnym razem dodać do farszu czerwoną fasolę. Piekłam trochę dłużej niż w przepisie, bo po 20 minutach papryka była zupełnie surowa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Chiles rellenos de picadillo, papryka nadziewana słodko-pikantnym farszem
Top
Bottom