Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Chińczyk wersja z nutellą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elzusia" data-source="post: 590939" data-attributes="member: 4449"><p>prawdziwy chinczyk robiony jest z kremem patissiere i polewany lukrem,ale moje dziecko ,ktore nie je zbyt wiele ciast lubi je tylko z czekolada (dla tych,ktorzy chcieliby oryginalna wersje,chetnie podam przepis),a oto moj zmodyfikowany:</p><p></p><p></p><p>100ml mleka</p><p>20gr drozdzy</p><p>10gr cukru</p><p>250gr maki</p><p>szczypta soli</p><p>1 jajko</p><p>nutella (ile kto lubi)</p><p>pepitki czekoladowe do posypania</p><p></p><p></p><p>mleko lekko podgrzac,rozpuscic drozdze i dodac cukier,nastepnie make ,jajko i szczypte soli polaczyc z drozdzami i wyrobic w maszynie z hakiem -tak jak chleb(albo recznie,jesli nie mamy maszyny),nie potrafie opisac konsystecji,wiec wstawie zdjecie,[ATTACH=full]18018[/ATTACH]nastepnie odstawic na 30 min do wyrosniecia,po tym czasie zrzucic na stolnice,odgazowac lekko i rozwalkowac na prostokat,posmarowac nutella(ile kto lubi,ale nie za cienko) i zwinac w rulon,pociac na kawalki i ulozyc jeden przy drugim w blaszce wylozonej papierem do pieczenia(posypac czekoladowymi pepitkami,albo rodzynkami-lekko je wcisnac w ciasto)[ATTACH=full]18019[/ATTACH],zostawic do wyrosniecia okolo 30min,rozgrzac piekarnik do 210°-piec okolo 20 min</p><p></p><p>[ATTACH=full]18020[/ATTACH]</p><p>smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elzusia, post: 590939, member: 4449"] prawdziwy chinczyk robiony jest z kremem patissiere i polewany lukrem,ale moje dziecko ,ktore nie je zbyt wiele ciast lubi je tylko z czekolada (dla tych,ktorzy chcieliby oryginalna wersje,chetnie podam przepis),a oto moj zmodyfikowany: 100ml mleka 20gr drozdzy 10gr cukru 250gr maki szczypta soli 1 jajko nutella (ile kto lubi) pepitki czekoladowe do posypania mleko lekko podgrzac,rozpuscic drozdze i dodac cukier,nastepnie make ,jajko i szczypte soli polaczyc z drozdzami i wyrobic w maszynie z hakiem -tak jak chleb(albo recznie,jesli nie mamy maszyny),nie potrafie opisac konsystecji,wiec wstawie zdjecie,[ATTACH=full]18018[/ATTACH]nastepnie odstawic na 30 min do wyrosniecia,po tym czasie zrzucic na stolnice,odgazowac lekko i rozwalkowac na prostokat,posmarowac nutella(ile kto lubi,ale nie za cienko) i zwinac w rulon,pociac na kawalki i ulozyc jeden przy drugim w blaszce wylozonej papierem do pieczenia(posypac czekoladowymi pepitkami,albo rodzynkami-lekko je wcisnac w ciasto)[ATTACH=full]18019[/ATTACH],zostawic do wyrosniecia okolo 30min,rozgrzac piekarnik do 210°-piec okolo 20 min [ATTACH=full]18020[/ATTACH] smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Chińczyk wersja z nutellą
Top
Bottom