Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Chinski naleśnik z szczypiorkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1649629" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Chinski naleśnik z szczypiorkiem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]98122[/ATTACH]</p><p></p><p>4 szczypiorki</p><p>250 g mąki + jedna łyżeczka</p><p>Pieprz, sól i olej</p><p>Gorąca (100 ml) i zimna woda (60 ml)</p><p></p><p>1.Mąkę zagniatamy najpierw mieszając z gorącą woda a następnie z zimną .</p><p>2.Ze szczypiorka odcinamy cebulkę i mocno zieloną końcówkę. Resztę kroimy drobno.</p><p>3.30 ml oleju rozgrzewamy. Dodajemy do niego resztki szczypiorku i cebulkę. Samżymy do chwili, kiedy szczypior złoty jest. Cebulę wyrzucamy, a sam aromatyczny olej wlewamy do miseczki z łyżeczką mąki. Wszystko mieszamy.</p><p>4.Ciasto dzielimy na 2 porcje. Wałkujemy by powstało koło o grubości 3 mm. Smarujemy olejem wymieszanym z mąką. Solimy i pieprzymy oraz posypujemy połową posiekanego szczypiorku.</p><p>5.Ciasto ciasno zwijany w rulon. Rulon zwijamy w ślimaka . Wszystko spłaszczamy ręką i wałkujemy jeszcze raz, by powstał okrągły placek.</p><p>6.Naleśnika smażymy na średnim ogniu ( po 4 minut z przykrytą patelnią) z obydwu stron.</p><p></p><p>PS. Należy je przed podaniem jeszcze koniecznie posypać papryką albo chili.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z: <a href="https://www.youtube.com/watch?v=4Cevv1iewZ8&t=249s" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=4Cevv1iewZ8&t=249s</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1649629, member: 140"] [SIZE=14][B]Chinski naleśnik z szczypiorkiem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]98122[/ATTACH] 4 szczypiorki 250 g mąki + jedna łyżeczka Pieprz, sól i olej Gorąca (100 ml) i zimna woda (60 ml) 1.Mąkę zagniatamy najpierw mieszając z gorącą woda a następnie z zimną . 2.Ze szczypiorka odcinamy cebulkę i mocno zieloną końcówkę. Resztę kroimy drobno. 3.30 ml oleju rozgrzewamy. Dodajemy do niego resztki szczypiorku i cebulkę. Samżymy do chwili, kiedy szczypior złoty jest. Cebulę wyrzucamy, a sam aromatyczny olej wlewamy do miseczki z łyżeczką mąki. Wszystko mieszamy. 4.Ciasto dzielimy na 2 porcje. Wałkujemy by powstało koło o grubości 3 mm. Smarujemy olejem wymieszanym z mąką. Solimy i pieprzymy oraz posypujemy połową posiekanego szczypiorku. 5.Ciasto ciasno zwijany w rulon. Rulon zwijamy w ślimaka . Wszystko spłaszczamy ręką i wałkujemy jeszcze raz, by powstał okrągły placek. 6.Naleśnika smażymy na średnim ogniu ( po 4 minut z przykrytą patelnią) z obydwu stron. PS. Należy je przed podaniem jeszcze koniecznie posypać papryką albo chili. Przepis pochodzi z: [URL="https://www.youtube.com/watch?v=4Cevv1iewZ8&t=249s"]https://www.youtube.com/watch?v=4Cevv1iewZ8&t=249s[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Chinski naleśnik z szczypiorkiem
Top
Bottom