Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Chinskie bulki na parze*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="agal" data-source="post: 623173" data-attributes="member: 5147"><p>super przepis!</p><p>wypróbowałam już wielokrotnie! </p><p></p><p>Daję jednak inne nadzienie ciągle marząc, że gdzieś znajdę przepis na nadzienie z fasoli takie, jakie serwowali mi moi skośni pracodawcy przez parę lat. Dlaczego nie przyszło mi wtedy do głowy o nie poprosić?</p><p></p><p>a jeszcze dla tych, które mają ochotę na odrobinę odmiany polecę swoje nadzienie (no może nie moje a nadzienie do chińskiech pierożków).</p><p></p><p>A więc tak:</p><p>mięso mielone (daję wieprzowe)</p><p>kapusta pekińska</p><p>imbir</p><p>sos sojowy</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>surowe mięsko+ podgotowana, poszatkowana kapusta+ sporo imbiru (tak, żeby był już na surowo mocno wyczuwalny) + przyprawy.</p><p></p><p>Sorki, że nie podaję konkretnych ilości, ale zawsze robię tak na oko. To troche jak z gołąbkami - nie można dodać za dużo (w tym wypadku kapusty, nie ryzu) bo inaczej mięsna kulka sie nie zetnie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="agal, post: 623173, member: 5147"] super przepis! wypróbowałam już wielokrotnie! Daję jednak inne nadzienie ciągle marząc, że gdzieś znajdę przepis na nadzienie z fasoli takie, jakie serwowali mi moi skośni pracodawcy przez parę lat. Dlaczego nie przyszło mi wtedy do głowy o nie poprosić? a jeszcze dla tych, które mają ochotę na odrobinę odmiany polecę swoje nadzienie (no może nie moje a nadzienie do chińskiech pierożków). A więc tak: mięso mielone (daję wieprzowe) kapusta pekińska imbir sos sojowy sól, pieprz surowe mięsko+ podgotowana, poszatkowana kapusta+ sporo imbiru (tak, żeby był już na surowo mocno wyczuwalny) + przyprawy. Sorki, że nie podaję konkretnych ilości, ale zawsze robię tak na oko. To troche jak z gołąbkami - nie można dodać za dużo (w tym wypadku kapusty, nie ryzu) bo inaczej mięsna kulka sie nie zetnie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Chinskie bulki na parze*
Bottom