Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Chinskie pierozki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1563837" data-attributes="member: 1142"><p>Zrobilam dzis na okolicznosc rozpoczecia nowego chinskiego roku</p><p></p><p><strong>200g ciasta wonton</strong></p><p></p><p><strong>500g mielonej wieprzowiny</strong></p><p><strong>250g swiezych krewetek, posiekanych</strong></p><p><strong>3 cebulki wiosenne, posiekane drobno</strong></p><p><strong>2-3 lyzki startego swiezego imbiru</strong></p><p><strong>3-4 lyzki sosu sojowego</strong></p><p><strong>2 lyzki wina Shaoxing</strong></p><p><strong>2 lyzeczki sezamowego oleju</strong></p><p><strong>2 czubate lyzeczki maki ziemniaczanej</strong></p><p><strong>sol i pieprz</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p>Wymieszalam wszystkie skladniki nadzienia dokladnie. Na kazdy kwadracik ciasta wylozylam dwie lyzeczki farszu, uformowalam male sakiewki. </p><p></p><p>Zagotowalam w garnku wode. W bambusowym parowniku wypedzlowalam jego dno olejem z orzeszkow ziemnych i ulozylam krazek wyciety z papieru do pieczenia. Na papierze ukladalam po 8 sakiewek. Parownik ustawilam na garnku, przykrylam pokrywka i parowalam 7 minut.</p><p></p><p>Gorace dim sums podalam z sosem:</p><p></p><p><strong>2 lyzki slodkiego sosu chilli (takiego jak do spring rolls) wymieszalam z 4 lyzkami sosu sojowego Kikkoman</strong>. Pyszne. Polecam</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1563837, member: 1142"] Zrobilam dzis na okolicznosc rozpoczecia nowego chinskiego roku [B]200g ciasta wonton[/B] [B]500g mielonej wieprzowiny 250g swiezych krewetek, posiekanych 3 cebulki wiosenne, posiekane drobno 2-3 lyzki startego swiezego imbiru 3-4 lyzki sosu sojowego 2 lyzki wina Shaoxing 2 lyzeczki sezamowego oleju 2 czubate lyzeczki maki ziemniaczanej sol i pieprz [/B] Wymieszalam wszystkie skladniki nadzienia dokladnie. Na kazdy kwadracik ciasta wylozylam dwie lyzeczki farszu, uformowalam male sakiewki. Zagotowalam w garnku wode. W bambusowym parowniku wypedzlowalam jego dno olejem z orzeszkow ziemnych i ulozylam krazek wyciety z papieru do pieczenia. Na papierze ukladalam po 8 sakiewek. Parownik ustawilam na garnku, przykrylam pokrywka i parowalam 7 minut. Gorace dim sums podalam z sosem: [B]2 lyzki slodkiego sosu chilli (takiego jak do spring rolls) wymieszalam z 4 lyzkami sosu sojowego Kikkoman[/B]. Pyszne. Polecam [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Chinskie pierozki
Top
Bottom