Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb 200 qd
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1733799" data-attributes="member: 692"><p>Chleb w zalożeniu jest pszenno-żytni. 1/3 mąki żytniej razowej 2000 w postaci gęstego zakwasu i 3/3 mąki pszennej 650, użyłam marketowej z Auchan. Dodatek przetworów mlecznych uzupełnia kwasowość wypieku. </p><p>Chleb ma wyrównany miękisz, dość sztywny, raczej cięższy.</p><p>Moje chłopaki wciągają bochenek z podanych proporcji w 3- 4 dni i nawet czwartego dnia nikt nie narzeka na nieświeży chleb.</p><p></p><p>Co do soli - sprawa indywidualna.</p><p></p><p>Nie odniosę się do manitoby, bo nigdy nie używałam tej mąki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1733799, member: 692"] Chleb w zalożeniu jest pszenno-żytni. 1/3 mąki żytniej razowej 2000 w postaci gęstego zakwasu i 3/3 mąki pszennej 650, użyłam marketowej z Auchan. Dodatek przetworów mlecznych uzupełnia kwasowość wypieku. Chleb ma wyrównany miękisz, dość sztywny, raczej cięższy. Moje chłopaki wciągają bochenek z podanych proporcji w 3- 4 dni i nawet czwartego dnia nikt nie narzeka na nieświeży chleb. Co do soli - sprawa indywidualna. Nie odniosę się do manitoby, bo nigdy nie używałam tej mąki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb 200 qd
Top
Bottom