Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb bananowy na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Roman" data-source="post: 1357964" data-attributes="member: 19560"><p>Bardzo lubie chleb bananowy i probowalam juz wiele przepisow ale nigdy nie przyszlo mi do glowy </p><p>ze mozna wykorzystac zakwas. Chlebek wyszedl bardzo smaczny; nie za tlusty,pulchniutki,wilgotny po prostu niebo </p><p>w buzi. Nawet moj kaprysny malzonek stwierdzil ze pyszny.</p><p>Nistety nie mam zdiecia bo zapomnialam kamere u syna i musze czekac az ja odzyskam.</p><p>A teraz przepis;</p><p></p><p>1/3 cup masla </p><p>3/4 cup cukru</p><p>3 lyzki miodu</p><p>1 jajko</p><p>2 cups maki</p><p>1 lyzeczka proszku do pieczenia</p><p>1/2 lyzeczki sody</p><p>1 lyzeczka soli</p><p>2-3 banany </p><p>1 cup zakwasu</p><p>3/4 orzechow wloskich posiekanych</p><p>1 lyzeczka vanili lub 1 lyzeczka utarter skorki pomaranczowej.</p><p></p><p></p><p></p><p>Utrzec maslo z cukrem i miodem,dodac jajko dalej ucierac.Dodac banany i zacier dalej miksowac.Nastepnie dodac make,</p><p>proszek do pieczenia,sode,sol, dobrze wymieszac.Na koniec dodac posiekane orzechy.Piec okolo godziny moj piekl sie</p><p>70 min. Temperatura piekarnika 175 C.</p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Roman, post: 1357964, member: 19560"] Bardzo lubie chleb bananowy i probowalam juz wiele przepisow ale nigdy nie przyszlo mi do glowy ze mozna wykorzystac zakwas. Chlebek wyszedl bardzo smaczny; nie za tlusty,pulchniutki,wilgotny po prostu niebo w buzi. Nawet moj kaprysny malzonek stwierdzil ze pyszny. Nistety nie mam zdiecia bo zapomnialam kamere u syna i musze czekac az ja odzyskam. A teraz przepis; 1/3 cup masla 3/4 cup cukru 3 lyzki miodu 1 jajko 2 cups maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1/2 lyzeczki sody 1 lyzeczka soli 2-3 banany 1 cup zakwasu 3/4 orzechow wloskich posiekanych 1 lyzeczka vanili lub 1 lyzeczka utarter skorki pomaranczowej. Utrzec maslo z cukrem i miodem,dodac jajko dalej ucierac.Dodac banany i zacier dalej miksowac.Nastepnie dodac make, proszek do pieczenia,sode,sol, dobrze wymieszac.Na koniec dodac posiekane orzechy.Piec okolo godziny moj piekl sie 70 min. Temperatura piekarnika 175 C. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb bananowy na zakwasie
Top
Bottom