Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb Darnicki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1187641" data-attributes="member: 5092"><p>No może wreszcie wypadałoby coś napisać jedząc stale ten chleb. Zdjęcie pokażę wieczorkiem. Chleb jest super od początku do końca. Spokojnie zaczynam zabawę wieczorem dokarmiając zakwas, rano dosypuje co trzeba na zaczyn i ide do pracy. Wracam, w czasie kiedy obiadsię podgrzewa, ja wsypuje reszte maki i wlewam wodę, daję sól, mieszam. Odstawiam na godzinę i akurat zjem obiad, kawa, szykuje foremki. </p><p>Mija godzinka, mieszam ciasto i przekładam je do przygotowanych foremek. Wkładam je do zimnego piekarnika i zamykam drania. Jak chleb wypełni formy, odpalam piekarnik, a wczesniej psikam chleb oliwą i posypuję jeden kolendra, drugi kminkiem a trzeci makiem. Kiedy piekarnik się nagrzeje i lampka zgaśnie, uchylam drzwiczki i psikam mocno wodą. I tyle, az się upiecze. Wyjmuje z foremek i dopiekam luzem. </p><p>Tylko pierwszy raz piekłam z jednej porcji, ale od razu nabrałam rozumu i piekę z podwójnej ilości, on się świetnie przechowuje a zresztą nawet nie musi bo nie zdąży. Wychodzą 2 większe foremki keksowe i jedna normalna.</p><p>Zdjęcia wieczorem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1187641, member: 5092"] No może wreszcie wypadałoby coś napisać jedząc stale ten chleb. Zdjęcie pokażę wieczorkiem. Chleb jest super od początku do końca. Spokojnie zaczynam zabawę wieczorem dokarmiając zakwas, rano dosypuje co trzeba na zaczyn i ide do pracy. Wracam, w czasie kiedy obiadsię podgrzewa, ja wsypuje reszte maki i wlewam wodę, daję sól, mieszam. Odstawiam na godzinę i akurat zjem obiad, kawa, szykuje foremki. Mija godzinka, mieszam ciasto i przekładam je do przygotowanych foremek. Wkładam je do zimnego piekarnika i zamykam drania. Jak chleb wypełni formy, odpalam piekarnik, a wczesniej psikam chleb oliwą i posypuję jeden kolendra, drugi kminkiem a trzeci makiem. Kiedy piekarnik się nagrzeje i lampka zgaśnie, uchylam drzwiczki i psikam mocno wodą. I tyle, az się upiecze. Wyjmuje z foremek i dopiekam luzem. Tylko pierwszy raz piekłam z jednej porcji, ale od razu nabrałam rozumu i piekę z podwójnej ilości, on się świetnie przechowuje a zresztą nawet nie musi bo nie zdąży. Wychodzą 2 większe foremki keksowe i jedna normalna. Zdjęcia wieczorem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb Darnicki
Top
Bottom