Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb jogurtowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dorga" data-source="post: 1276067" data-attributes="member: 1607"><p>Ja też upiekłam, ale w garnku. Nie wyszedł jakoś specjalnie duży, ale temperaturę chyba nastawiłam za dużą 240C, bo mi się trochę przypalił. Ja jestem dopiero początkująca w pieczeniu chlebów i do tego nie dorobiłam się jeszcze koszyków do wyrastania, dlatego zostaje mi garnek rzymski. W smaku chleb super, zamierzam go znowu upiec, ale jest kilka niedoróbek. Poza tym zatrudniam męża do wyrabiania, bo nie posiadam haka do mieszania. Tak więc nie wiem jaki to ma też wpływ na ten chleb. No i jak ściągnęłam pokrywkę po nagrzaniu piekarnika, to on mi się błyskawicznie przypiekł. Dałam go na najniższą półkę, ale spód też był przypalony. Poza tym ciasto raczej bardzo mało urosło przed pieczeniem. Od samego początku zresztą były jaja, bo nastawiłam wieczorem zakwas 150g, a następnego dnia było go już tylko 130g. Dorzuciłam więc swojego zakwasu z lodówki i pewnie też nie za dobrze zrobiłam, bo był zimny, a mnie się spieszyło. Poza tym ciasto było jakieś takie lepkie i nic się nie dało z nim robić, ani formować, ani pezłożyć- była jedna wielka maź. Aż dziwię się że coś z niego wyszło. Czy miskę, w której to ciasto wyrasta czymś nasmarować?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dorga, post: 1276067, member: 1607"] Ja też upiekłam, ale w garnku. Nie wyszedł jakoś specjalnie duży, ale temperaturę chyba nastawiłam za dużą 240C, bo mi się trochę przypalił. Ja jestem dopiero początkująca w pieczeniu chlebów i do tego nie dorobiłam się jeszcze koszyków do wyrastania, dlatego zostaje mi garnek rzymski. W smaku chleb super, zamierzam go znowu upiec, ale jest kilka niedoróbek. Poza tym zatrudniam męża do wyrabiania, bo nie posiadam haka do mieszania. Tak więc nie wiem jaki to ma też wpływ na ten chleb. No i jak ściągnęłam pokrywkę po nagrzaniu piekarnika, to on mi się błyskawicznie przypiekł. Dałam go na najniższą półkę, ale spód też był przypalony. Poza tym ciasto raczej bardzo mało urosło przed pieczeniem. Od samego początku zresztą były jaja, bo nastawiłam wieczorem zakwas 150g, a następnego dnia było go już tylko 130g. Dorzuciłam więc swojego zakwasu z lodówki i pewnie też nie za dobrze zrobiłam, bo był zimny, a mnie się spieszyło. Poza tym ciasto było jakieś takie lepkie i nic się nie dało z nim robić, ani formować, ani pezłożyć- była jedna wielka maź. Aż dziwię się że coś z niego wyszło. Czy miskę, w której to ciasto wyrasta czymś nasmarować? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb jogurtowy
Bottom